Foto: Poulsen Ole

Analyse skal forbedre Grønlands idrætsliv

Grønlands Idræts Forbund, GIF, har præsenteret en analyse af vores idrætsvaner, Idræt i Grønland. Den viser, at vores yndlingssportsgren er fodbold, men samtidig at vi bliver for dårlige til at dyrke sport efterhånden, som vi bliver ældre.

Ifølge analysen er der 2697, der spiller fodbold som medlem af GIF. 1902 dyrker håndbold, og den tredjemest brugte måde at få motion på er ude i det fri ved at stå på ski og snowboard, med 1332 medlemmer.

Den sportsgren med færrest aktive er taekwondo med 243 medlemmer.

Læs også Grønland skal møde det danske landshold i futsal til november

Det er blandt andet det, man kan læse sig frem til i analysen Idræt i Grønland. Fodbold er altså den sport, der dyrkes mest i Grønland, hele 92 procent af de adspurgte børn og unge har dyrket sport inden for det seneste år. Og af de adspurgte var fodbold helt tydeligt den mest populære aktivitet, skriver GIF i analysen.

Læs også GBU: Vi skal sikre optagelse i UEFA

Der er aldrig før blevet lavet en analyse af idrætten i Grønland. Rapporten blev lavet for at se på, hvilke udfordringer og udviklingspotentialer der er i sporten.

- Det er Grønlands Idrætsforbunds bestyrelse, der har bestilt rapporten, og det er sådan, at vi gerne vil vide, hvad der rør sig i Grønland anno 2015. Selve anbefalingerne og selve rapportens indhold, der er måske nogle overraskelser for os, men vi har altid fornemmet, hvad der sker ude på kysten.

Læs også Grønlands første kvindelige entreprenørmaskinemekaniker

- Men nu har vi fået en rapport, som kan fortælle os konkret og faktuelt, hvordan det står til, siger Nuka Kleemann, formand for GIF, til KNR.

Læs også GBU og DBU går sammen om udviklingen af grønlandsk fodbold

Analysen viser også, at der i de 19 store haller og 25 mindre haller i landet, udøves meget lidt sport af de ældre. Kun tre ud af ti, som er over 16 år gamle dyrker motion. Og dem, der dyrker motion, vil hellere gøre det ude i det fri.

Faktisk er det flest kvinder, der vandrer, løber og tager til fitness end mænd. Mændene foretrækker at spille fodbold eller gå på jagt. Undersøgelsen viser også, at børn med forældre, der motionerer, har en tendens til at dyrke mere sport end dem med forældre, der ikke træner.

Læs også Landstræner: - Slut med "sandkassefodbold"

Fremadrettet er der planer om at sætte fokus på, hvad der skal forbedres.

-Vi kan bruge selve analysen til at arbejde videre med i fremtiden med hjælp fra de faktuelle informationer, og hvordan vi kan forbedre arbejdet for frivillige, siger formanden for GIF Nuka Kleemann. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt