GBU og DBU går sammen om udviklingen af grønlandsk fodbold

Efter GM i fodbold i den forløbne uge lød meldingen fra landstræner Tekle Gebrelul, at det snart bør være slut med "sandkassefodbold" her i landet.
Foto © : Poulsen Ole
Skrevet af Karsten Sommer
11. august 2015 08:47

Han hentydede til de mange dårlige grusbaner, som han mener er en hæmsko for udviklingen af grønlandsk fodbold.

Men der er hjælp på vej.

Under titlen ’Udvikling af Grønlandsk fodbold’ arbejder dansk boldspilunion, DBU, og GBU,  nu på rammerne for en kommende samarbejdsaftale, der har som vision at sikre GBU medlemskab af de internationale fodboldorganisationer FIFA og UEFA.

Visionen skal opfyldes gennem en række investeringer i grønlandsk fodbold, blandt andet med en række nye full size kunstgræsbanerfordelt ud i hele Grønland, samt aktiviteter, der skal få flere til at spille og træne fodbold i Grønland.

LÆS OGSÅ Landstræner: - Slut med "sandkassefodbold"

DBU’s formand Jesper Møller var i Grønland i forbindelse med GM i Qasigiannguit, og mødtes i den forbindelse med GBU’s Formand, John Thorsen og naalakkersuisoq Nivi Olsen og diskuterede de kommende initiativer med dem.

Der arbejdes indtil videre med et årligt budget for projektet på 1,5 million kroner, men DBU’s formand, Jesper Møller, forventer at kunne få både danske og grønlandske interessenter til at spytte yderligere i kassen.

Formand for GBU, John Thorsen, glæder sig over den kommende aftale med DBU.

- Det er vores store ønske at blive medlemmer af FIFA og UEFA, og vi glæder os til at komme i gang med samarbejdet med DBU, udtaler han.