GBU: Vi skal sikre optagelse i UEFA

Grønland kommer et skridt tættere på at deltage ved verdensmesterskaberne i fodbold.

En samarbejdsaftale mellem Grønlands Boldspil Union, GBU og Dansk Boldspil Union, DBU skal skabe et godt græsrodsmiljø i Grønland, ved blandt andet at skabe bedre fodboldrammer i hele Grønland. Planen er, at Grønland i sidste ende skal være medlem af FIFA og UEFA.

- Den indeholder en del udviklingstiltag inden for træner og dommer uddannelserne derudover  er der en projekt der handler om, at vi skal arbejde for at vi skal etablere kunstgræsbaner i flere byer her i Grønland. Alt dette det baserer sig på, at vi i fremtiden skal søge om optagelse i UEFA også komme ind i verdensfodbolden har jeg nær sagt, siger GBU's formand John Thorsen.

Læs også GBU og DBU går sammen om udviklingen af grønlandsk fodbold

Også formanden for Danmarks Bold Union Jesper Møller glæder sig over at være en del af udviklingen i Grønland. 

-Jeg er rigtig glad for, at vi fornyer vores samarbejde med GBU om nogle ambitiøse målsætninger for fremtiden, så Grønland på sigt kan blive en større del af samarbejdet i Norden og i Europa, skriver Jesper Møller i en pressemeddelelse.

Læs også Landstræner: - Slut med "sandkassefodbold"

Kunstgræsbaner har efterhånden hittet i Grønland. Den første kunstgræsbane blev lavet  i Qaqortoq i 2008 i samarbejde med FIFA, siden har Nuuk fået en kunstgræsbane. Også andre byer har vist interesse. Qeqertarsuaq er i gang med planlæggelserne for at lave en.

I samarbejdet mellem DBU og GBU indgår også at lave fire til seks full size kunstgræsbaner.

- Hvilke byer der skal anlægges på er ikke bestemt endnu. Vi har selvfølgelig haft kigget på nogle byer men allerede nu kan vi se at nogle af byerne i hvert fald en er byerne er meget fremskreden med at etablerer sin egen kunstgræsbane, så den vurdering må vi tage senere.

Læs også Ilulissat fester for kunstgræsbane

Underskrivelsen vil altså bane vejen for at udvikle fodbolden i Grønland. Vi kan måske en dag opleve, at Grønland er en del af verdensmesterskaberne.

- Alt det her tiltag skal jo gøre at, når vi søger om medlemskab i UEFA at de ser på de her tiltag som vi forhåbentligt, til den tid, har gjort så godt, at vi bliver lukket ind. Når vi så bliver lukket ind jamen, så er vi med i fodboldfamilien i Europa og i verden, siger GBU's formand John Thorsen.

DBU og GBU underskriver samarbejdsaftalen i dag klokken 13.00 i Hotel Hans-Egede.

Læs også Qeqertarsuaq klar til kunstgræsbane

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.glKNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt