Qeqertarsuaq klar til kunstgræsbane

En række borgere i Qeqertarsuaq har planer om at bygge en kunstgræsbane til fodbold, på internationalt godkendt størrelse. En lokal erhvervsmand har doneret 3 millioner kroner til formålet, og det glæder fodboldkomiteens formand.

Fodboldbanen kan blive til en realitet, da trawlerejer og medejer af Polar Seafood, Jens Salling, har givet 3 millioner kroner til projektet. De resterende 1,2 millioner til fragten af materialer til fodboldbanen.

Se videoen her Qeqertarsuaq får kunstgræs-fodboldbane

- Hvis vi skal bygge fodboldbanen, på den samme størrelse som vi har i forvejen, så vil det koste os 1,8 millioner kroner, inklusive hegn og stadionlygter, fortæller siger formanden for fodboldkomiteen, Jens Mølgård.

Det er ikke den nuværende fordboldbane, der i øvrigt er en grusbane, man har planer om at lave om på. 

Den kommende fodboldbane skal ligge nord for Qeqertarsuaq i Akinnguit, på en klippegrund, da det er en betingelse, at banen ligger på fast grund.

- Man har ønsket at bygge banen på en klippegrund, da man ikke bare kan belægge den nuværende fodboldbane med græs. Men den nuværende fodboldbane vil dog ikke tages af brug og vi vil altid kunne bruge den, siger Jens Mølgård.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl