Den flotte moderkrop

Du skal være slank, du skal være høj, du skal have markerede kindben.Det er det, du ofte støder på i dameblade og sociale medier. Et skønhedsideal, der sjældent hylder kroppens ældning, og de forandringer livet medfører
Emilie Binzer Foto © : Paarnaq Hansen/KNR
Skrevet af Paarnaq Hansen
20. september 2015 00:00

Et skønhedsideal, som kan være svært at nå, når man har født et barn.

Emilie Binzer, som har en blog, der hedder, Eskimo i stiletter, har lavet et fotoprojekt, som viser det skønne og realiteterne i at være mor. En idé, som kommer fra hendes egen oplevelse, efter at hun fik sin datter, som i dag er snart otte år gammel.

- Der er for mange billeder af, at vi ikke må have fedt på kroppen. Vi må ikke have strækmærker eller nogen former i det hele taget. Og specielt som mor har jeg haft svært ved selv at acceptere, at der er kommet strækmærker og slap hud.

- Og så tænkte jeg, det nytter jo ikke noget at gå rundt at være flov over det, for noget af det sejeste, man kan, det er da at føde et barn, siger Emilie Binzer til KNR.

Plastik operation

Hun har før i tiden haft svært ved at acceptere sin krop og har tænk på at få sin løse hud på maven opereret væk. Tanker, hun kom ud med på sin blog. Reaktionerne væltede ind.

- Jeg har blogget omkring det for et års tid siden, hvor der var rigtig mange kommentarer, både den ene vej om at jeg aldrig må røre ved min mave, for jeg var perfekt, som jeg var, og andre, der skriver, at jeg må gøre det, jeg føler er rigtigt, og så faldt jeg over en dame, der har gjort det i USA og sat et billede ind på Facebook. 

Og denne dames indlæg på Facebook inspirerede Emilie Binzer til at lave en tilsvarende side, hvor kvinder kan dele billeder af deres moderkrop.

Læs også Vellykket indsamling til kræftramt drengs familie

Hun oplever, at det kan være svært for mange at vise deres krop frem. At vise sin ændrede krop frem efter en fødsel er dog endnu mere udfordrende og grænseoverskridende.

Emilie har hele tiden vidst, hvis hendes projekt skal lykkes, så skal hun selv gå forrest og vise vejen.

Hun lagde et billede af sin egen moderkrop op, som hun før i tiden ikke var glad for. Herefter gik det stærkt, og hendes projekt er blevet taget godt imod. I dag er det nået ud til 10.000 mennesker på de sociale medier. En af kommentarerne på hendes Facebook side 'moderkroppen', lyder:

Fedt projekt, nu ved jeg, jeg ikke er den eneste mor der har sådan en krop.

Og hun er overvældet over hvor godt folk har taget imod.

- Helt vildt godt, jeg har hele tiden vidst, at jeg skal gå forrest med mit eget billede, for jeg føler jo ikke, jeg kan overtale nogen, hvis jeg ikke selv går forrest. Men så troede jeg virkelig, at jeg skulle bruge hele vinteren på at få folk med på den, men inden der var gået et per dage, så var der 30 kvinder, der var klar til at få taget et billede, siger Emilie Binzer.

Hvis du vil se billederne kan du komme ind på Facebooksiden 'Moderkroppen' og se de mange modige mødre.