Aluu Airlines nu med helikoptere

Der bliver ny konkurrence om servicekontrakter for helikoptertrafikken. Det er Aluu Airlines, der nu melder sig i kampen om helikopterruterne.

Direktøren i Aluu Airlines er ikke i tvivl om, at de står med gode kort på hånden, en samarbejdsaftale betyder nemlig, at selskabet har adgang til nye effektive helikoptere. Det nye flyselskab Aluu Airline startede deres forretning den første januar i år, og nu er de så i gang med deres første udspil. Målet er kommet et skridt tættere på efter de har indledt et samarbejde med den engelske Bristow Group.

-Vi er ved at lave et samarbejde med Bristow Group, som er et af de største helikopter selskaber i hele verden. Aluu Airlines vil byde ind på de alle servicekontrakt områder med passende materiel, som regel er det så helikoptere man bruger i disse områder, siger Aluu Airlines kommerciel direktør Kuno Fencker.

Læs også VIDEO Aluu Airlines giver håb om lave flypriser

Naalakkersuisoq for infrastruktur Knud Kristiansen skrev i en pressemeddelelse den 10. september, hvornår de nuværende servicekontakter løber ud. Og han fortalte at flere flyselskaber har budt på servicekontrakterne. Selv mener Aluu Airlines og Bistrow Group er de kommer med et godt tilbud, fordi de mener at de kan øge flyvningerne og mindske aflysninger siger Kuno Fencker.

- Jeg vil tro at den vil øge regulariteten ret kraftigt, på grund af den har nogle andre egenskaber i forhold hvad for noget materiel vi ser i Grønland i dag, og den har selvfølgelig også mulighed for at tage fragt, i hvert fald til de områder hvor man ikke kan flyve med fastvinget fly, vil den øge regularitet en del.

Læs også Grønt lys til Aluu Airlines og Greenland Express Group

Aluu Airlines endelige tilbud er endnu ikke færdigt, det er nemlig afhængigt af, hvad landet har brug for.

- Vores forretning kører på at vi skal tilpasse os den infrastruktur der er til rådighed, bliver vi nød til at være mere afventende med hvad vi melder ud næste gang, for det kommer til at afhænge af hvilke planer regeringen vil komme ud med, siger den kommercielle direktør.

Læs også Juletrafikken ser ud til at være reddet

Dog har Aluu Airlines og Bistrow Group endnu ikke skrevet under på en aftale, men Kuno Fencker føler sig sikker på, at han kan få adgang til helikopterne.

- Teoretisk så kan vi stå klar med helikoptere i det her land første januar 2016, siger Aluu Airlines kommercielle direktør Kuno Fencker.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl