VIDEO Aluu Airlines giver håb om lave flypriser

Mens Greenland Express forventer at kunne flyve passagerer mellem flere grønlandske byer sidst på sommeren, så vil landets tredje flyselskab endnu ikke sætte dato på, hvornår det bliver flyvende.

- Trafikstyrelsen er nødt til at godkende ansøgningen, før vi kan flyve i Grønland, siger Aluu Airlines’ kommercielle direktør, Kuno Fencker, til KNR.

Det nyeste flyselskab har ud over Nuuk-Ilulissat-ruten både planer om at flyve til Danmark og til Island. Håbet er, at konkurrencen mellem Aluu Airlines, Air Greenland, Greenland Express og Air Iceland vil presse priserne i bund.

- Når man tænker på vores priser, håber vi, at folk i Grønland kommer til at rejse mere. Vi håber også, at dem med lav indkomst i fremtiden får råd til at rejse i landet. Det håber vi meget på, siger Kuno Fencker og løfter sløret for, at en returbillet til Keflavik bliver på under 4000 kr.

Læs også Grønt lys til Aluu Airlines og Greenland Express Group

Afstand til konkurrenten
De potentielle flypassagerer står tilsyneladende allerede i kø for at få fat i de billige flybilletter, for på Aluu Airlines’ Facebookside gør de opmærksom på, at der endnu ikke er billetter til salg, og at de i øvrigt intet har med konkurrenten Greenland Express at gøre.

- Aluu Airlines vil gerne fremhæve, at vi endnu ikke har frigivet vores billetsalg. Vi har intet med salget af billetter gennem Greenland Express Group at gøre, skriver selskabet.

Læs også Greenland Express klar til indenrigsflyvning i Grønland

Aluu Airlines har sammen med Greenland Express modtaget ”en trafikpolitisk tilladelse til at udføre kommercielle ruteflyvninger internt i Grønland” fra Naalakkersuisut den 10. april.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl