Foto: Aluu Airlines A/S

Aluu Airlines' bud var millioner dyrere end Selvstyrets rammer

Aluu Airlines' har offentligt beklaget, at de ikke vandt udbuddet om servicekontrakterne på passagertransport, men selskabet måtte midt i processen trække sit bud tilbage og i stedet lave et nyt og væsentligt dyrere bud.

Derfor blev Aluu Airlines ikke inviteret med til de afgørende forhandlinger hos Selvstyret, blandt andet fordi det sidste bud, som flyselskabet afgav var et to-cifret millionbeløb dyrere, end de to første bud.

- Prisen, der blev afgivet i juli var markant højere end de to forgående tilbud, vi havde afgivet i april og i maj. Det er korrekt, men hvor vi dog havde indikeret en kæmpe besparelsesmulighed, hvorved vi kunne komme tilbage på budget, men det ville kræve en decideret forhandling, siger direktør i Aluu Airlines, Pele Broberg til KNR.

Læs også Aluu Airlines ærgrer sig over misset servicekontrakt

Ifølge Selvstyret har de to parter været til forhandlinger og indledende møder i juni, men ultimo juni var Bristow Group, der er leverandører af flyvemaskiner, nødt til at trække deres tilbud om tilbage på grund af interne forretninger og uforventet efterspørgsel af helikoptertypen, som Aluu Airlines skulle have haft til rådighed.

Ny pris

Resultatet var en ny pris, som var uden for den ramme Selvstyret havde sat op, og dyrere end konkurrenternes bud. I lyset af ændringerne stillede Selvstyrede sig ydermere skeptiske overfor, hvorvidt Aluu Airlines overhovedet ville kunne have helikoptere klar den 1. januar 2017, hvor kontrakten gælder fra.

Læs også VIDEO Aluu Airlines giver håb om lave flypriser

Alligevel undrer det direktør Pele Broberg, at han ikke blev inviteret med til forhandlinger. Han mener nemlig ikke, at de nye servicekontrakter byder på moderniseringer.

Vi har umiddelbart ikke set nogen modernisering på området. Derfor blev vi overraskede over, at vi ikke allerede fra 25. april eller 18. maj blev inviteret til deciderede forhandlinger om vores tilbud, siger Pele Broberg.

Aluu Airlines blev oprettet som et anpartsselskab i januar 2015.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl