Alle får tilbudt kursus

Borgmester Jess Svane beklager nu, at Qaasuitsup Kommunia kun har tilbudt kurser til de ledige i byerne, efter et stort antal fiskere og fabriksarbejdere er ramt af fiskeristoppet. Der er sket en klar fejl, erkender borgmesteren.
02. december 2011 12:36

Forskelsbehandling, lød det i middags fra skuffede fiskere i Qaarsut. Qaasuitsup Kommunias kurser for fiskere og fabriksarbejdere er nemlig kun blevet tilbudt de ledige i byerne.

Men det er altså en fejl, erkender borgmester Jess Svane nu.

- Jeg beklager, at der er sket en fejl i informationen fra administrationen til borgerne. Det er en misforståelse. Tilbuddet gælder for alle, der er ramt af fiskeristoppet, siger borgmester i Qaasuitsup Kommunia Jess Svane.

Qaasuitsup Kommunia tilbyder kurser i byerne Upernavik, Uummannaq og Ilulissat i november- og december måned for fiskere og fabriksarbejdere, der er ramt af fiskeristoppet. Her bliver undervist i førstehjælp, selvudvikling, brug af vhf-radio og engelsk.

Borgmester Jess Svane indrømmer, at den hurtige planlægning af de forskellige lovede kurser har voldt problemer.

- Vi har i huj og hast skaffet kursusledere. Det har derfor ikke været nemt at arrangere kurserne, der områdemæssigt er spredt langt fra hinanden, siger Jess Svane.

I Uummannaq, Upernavik og Ilulissat er 281 fabriksarbejdere ramt af fiskeristoppet.

Derudover har en fisker fra Upernavik, 10 fiskere i Uummannaq og 23 fiskere i Ilulissat blevet skrevet op som arbejdsløse under fiskeristoppet.