Aleqa til officiel indvielse af Grønlands Repræsentation i USA

Formanden for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond, skal, som vi tidligere har omtalt her på KNR.gl, på sit USA-besøg senere i denne måned.
11. september 2014 05:41

Udover deltagelse i to store topmøder, et om klima og et om oprindelige folk, så er hun også vært ved den officielle åbning af Grønlands nye repræsentation i Washington D.C. den 24. september.
 

LÆS OGSÅ Repræsentationschef udpeget

Åbningen af den nye repræsentation, der blev besluttet under finanslovsforhandlingerne sidste år, skal ses som et forsøg på at tiltrække amerikanske investeringer til Grønland, og samtidig arbejde for at identificere nye eksportområder og åbne for et øget uddannelses- og forskningsmæssigt samarbejde med USA.

Den nye repræsentation i Washington er Grønlands anden diplomatiske repræsentation, efter åbningen af repræsentationen i Bruxelles i 1992.

LÆS OGSÅ Grønland får snart en repræsentant i Washington

Under sit besøg i Washington D.C. vil formanden for Naalakkersuisut også holde møder med repræsentanter for det amerikanske udenrigsministerium (State Department), samt med den nyudnævnte amerikanske repræsentant for Arktis, Admiral Robert Papp, som er udnævnt af udenrigsminister John Kerry, til specielt arbejde med arktiske forhold og med de andre arktiske lande.