Aleqa taler gerne med alle partiformænd

Da der i dag var lagt op til debat i KNR mellem Jens B. Frederiksen og Aleqa Hammond, valgte formanden for Naalakkersuisut at takke nej til at debattere med Jens B. Frederiksen. Det har fået Demokraternes formand til at påstå at Aleqa har fået storhedsvanvid.
Skrevet af Peter Troelsen
21. maj 2013 12:58

Formanden for Naalakkersuisut har nu givet lyd fra sig via sin pressetalskvinde, og Aleqa Hammond er meget pragmatisk i sin tilgang til hendes manglende lyst til at tale med Jens B. Frederiksen.

-Jeg mener, det er helt naturligt, at debatten omkring Arktisk Råd foregår mellem to politikere, der har siddet som ansvarlig og været naalakkersuisoq på området fra to forskellige partier. Da jeg kort forinden debatten fik at vide, at Kuupik var syg, og vi siden sidste uge havde aftalt, at Kuupik og jeg skulle debattere sagen omkring Arktisk Råd i Qanorooq, synes jeg det var ærgerligt, at skulle diskutere sagen med en politiker, som ikke engang har været med ved de orienterende møder i USPU og ikke sidder med i udvalget. Jeg gjorde det klart, at jeg gerne ventede til Kuupik var rask med debatten, og jeg ser frem til fortsat at diskutere denne sag med ham, som har haft ansvaret for dette fra 2011 og frem til valget, skriver Aleqa Hammond i en mail.

Aleqa Hammond åbner dog for at tale med de øvrige partiledere om denne sag i fremtiden, men altså ikke med offentligheden som vidner via en tv-forbindelse.

-Jeg er åben over for også at tale om denne sag med Jens B. Frederiksen ligesom med andre partiformænd, der måske heller ikke er medlem af USPU. Derfor vil jeg gerne invitere ham og andre partiformænd for en mere uddybende information hvis dette skulle være ønskeligt, lover Aleqa Hammond.