Aleqa og Aaja forenes før Folketinget samles

Grønlands to folketingsmedlemmer Aleqa Hammond fra Siumut og Aaja Chemnitz Larsen fra Inuit Ataqatigiit præsenterer i dag deres planer for det kommende folketingsår, der starter i morgen tirsdag.
Aleqa Hammond (S) & Aaja Chemnitz Larsen (IA). Foto © : Maasi Pedersen/KNR
05. oktober 2015 09:30

Det sker ved et offentligt møde i Det Grønlandske Hus i København kl. 13 (grønlandsk tid) i eftermiddag.

Det er første gang siden folketingsvalget i juni, at de to politikere under samme tag fremlægger hver deres visioner. Og selv om der ikke er en fasttømret Nordatlantisk Gruppe som tidligere set i Folketinget, og de to politikere har forskellige planer, der ser også ud til at være en række fælles mål på programmet.

Både Aaja Chemnitz Larsen og Aleqa Hammond har udtalt, at de ønsker at styrke retsområdet i Grønland, som fortsat er et dansk ansvarsanliggende.

Læs også IA i Folketinget: Tilliden til Siumut er brudt

Herudover er begge fortalere for en styrket indsats over for grønlændere, der kommer til Danmark uden arbejde eller uddannelsesplaner. Og begge medlemmer ser også gerne, at erhvervsområdet i Grønland bliver styrket ved hjælp af investeringer fra Danmark.

På mødet i eftermiddag er det også muligt for gæster at komme med forslag til, hvad de gerne ser, de to politikere skal bruge kræfter på i det kommende politiske år.

Læs også RAPPORT Danmark og Grønland skal sammen hjælpe grønlændere i Danmark, mener MF’ere