URAN Aleqa Hammond: Lovgivning giver allerede beskyttelse

Folketingsmedlem for Siumut og forhenværende parti - og naalakkersuisutformand, Aleqa Hammond tager til genmæle over for Inuit Ataqatigiit i debatten om uranudvinding.
Foto © : Maasi Pedersen/KNR
21. marts 2016 16:59

Her har IA's politiske ordfører, Aqqaluaq B. Egede i en pressemeddelelse undret sig over, at Aleqa Hammond i Folketinget ifølge ham har udtrykt, at hun ønsker at tjene hurtige penge på uranudvinding fremfor at sikre sundheden for folket.

- Og det på trods af, at Siumut har sagt, at "først når det er sikret, at der ikke er sundhedsmæssige farer for befolkningen, vil man godkende uranudvinding", skriver Aqqaluaq B. Egede videre.

- Men al udvinding af råstoffer skal foregå efter vores lovgiving, der beskytter både de ansatte og befolkningen og miljøet, skriver Aleqa Hammond i en kommentar på KNR.gl.

At afskaffe nultolerancen handledede derimod om at sikre vores selvstændighed, retten til at udvinde vores råstoffer og skabe vores indtægter, skriver Aleqa Hammond.

- Vi kan og bør diskutere standarder for sikkerhed og udvinding. Det får vi mulighed for at gøre under høringen, når GME afleverer deres ansøgning. Først da kan vi vide, om man kan udvinde malmen i Kvanefjeld sikkert, skriver Aleqa Hammond blandt andet og understreger, at IA's usaglige kritik baseret på gætterier med al tydelighed viser, at partiet ikke er interesseret i fakta eller en oplyst debat.  

  LÆS OGSÅ URAN IA: Nu må Siumut tage et standpunkt

  LÆS OGSÅ URAN Inuit Ataqatigiit uklar om folkeafstemning