Aleqa Hammond: Jeg tager DF’s kritik med sindsro

Kritikken fra Dansk Folkepartis Søren Espersen preller af på formanden for Naalakkersuisut.
Skrevet af Sandra Meinecke
10. september 2014 13:10

Grønlands økonomi er så "uhyggelig", at Danmark bliver nødt til at bistå med hjælp.

Sådan lød det fra Dansk Folkepartis udenrigsordfører, som tirsdag kritiserede Naalakkersuisut for ikke at magte eller anerkende opgaven. Men den kritik praller af på formanden for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond.

- Jeg tager det selvfølgelig med sindsro og synes bare, at det er på sin plads, at han interesserer sig for Rigsfællesskabet generelt, siger formanden for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond, til KNR.

LÆS OGSÅ Olsvig afviser Dansk Folkepartis "krisehjælp".

Dansk Folkeparti har rejst en forespørgselsdebat i Folketinget, hvor de sammen med de andre borgerlige partier: Konservative, Venstre og Liberal Alliance kræver, at høre hvad den danske statsminister har tænkt sig at stille op med den såkaldte ”Grønlandske situation”.

- Jeg synes, det er vigtig for Espersen at vide, at beslutningskompetencen på rigtig mange områder - blandt andet økonomien ligger i den grønlandske Inatsisartut.

- Man kan have en holdning til det, og have en mening om hinandens økonomier, men man skal også udvise respekt for de respektiver kompetencer som hinanden har , og i den her sammenhæng ligger kompetencerne og prioriteringen i Grønland, om Søren Espersen kan lide det eller ej. Det synes jeg, han skal huske på, siger Aleqa Hammond.

LÆS OGSÅ Dansk Folkeparti bekymrer sig om situationen i Grønland

Formanden for Naalakkersuitur understreger, at økonomi-kritikken fra Søren Espersen ikke har hold i virkeligheden.

- Vi gør, hvad vi kan for at sikre en stærk økonomi fremover, og det passer ikke, når han siger, at arbejdsløsheden er eksploderet siden, for der er en lille - trods alt - meget lille tendens til, at tallet går i den rigtige retning nu, siger formanden for Naalakkersuitut, Aleqa Hammond.