Dansk Folkeparti bekymrer sig om situationen i Grønland

Dansk Folkeparti har, med de andre borgerlige partier i Folketinget, Venstre, Liberal Alliance og De Konservative som medforespørgere, valgt at rejse en forespørgselsdebat om situationen på Grønland.
Skrevet af Simon Uldum -
09. september 2014 05:08

Det sker i lyset af de mange udfordringer som f.eks. det dramatisk stigende underskud på finansloven og den voldsomt voksende arbejdsløshed, der har ramt Grønland.
 
- Det er en meget bekymrende situation, vi står over for i Grønland – og det ser ud som den grønlandske regering slet ikke magter at håndtere udfordringerne, ja måske slet ikke vil anerkende alvorligheden heraf, siger Dansk Folkepartis Grønlands-ordfører Søren Espersen, der derfor mener, at det er på tide, at Folketinget tager en grundlæggende debat om forholdene på Grønland.

Nødvendigt med dansk indgriben
- Vi må konstatere, at fattigdommen i Grønland er stigende og flere grønlændere vælger at forlade Grønland. Grønland er som bekendt en del af Rigsfællesskabet og derfor har vi efter vores opfattelse en pligt til at bistå grønlænderne, siger Søren Espersen.
 
- Nu vil vi høre hvad statsministeren gør sig af tanker om forholdene i Grønland, men vores holdning er klar. Det er nødvendigt med dansk indgriben.
 
Forespørgslens ordlyd er som følger:
”Hvad kan Statsministeren oplyse om den generelle situation på Grønland - herunder om det dramatiske underskud på budgettet, om de nu meget dystre økonomiske perspektiver, om den dramatisk voksende arbejdsløshed, om mangelen på investeringer, om den stigende fattigdom, om de problemer, udvandringen giver samt om hvilke planer, regeringen har for eventuelt at kunne bistå Grønland i landets dybt alvorlige krise?"