Aleqa Hammond besøger Japan til december

Formanden for Naalakkersuisut mødtes i dag med den japanske udenrigsminister Fumido Kishida under dennes besøg i Danmark.
Skrevet af Karsten Sommer
01. maj 2014 16:09

Aleqa Hammond havde følgeskab af den danske udenrigsminister Martin Lidegaard, og mødet havde særligt fokus på samarbejdet i Arktis og den aktuelle situation i hvalfangstkommission IWC. Samtidig kom det frem at Naalakkersuisut skal på officielt besøg i Japan til december.

- Mødet i dag gav os mulighed for at planlægge et godt indhold for besøget, siger Aleqa Hammond.

- Mit besøg i december skal bruges til et grønlandsk erhvervsfremstød i Japan, inden for for eksempel seafood, turisme, sælskind og råstoffer, fortæller Aleqa Hammond i en pressemeddelelse.

- Jeg bød Japan velkommen til Arktis Råd som permanent observatør og ser frem til at opleve, hvordan de nye observatørlande tager deres nye rolle i Arktis til sig. Vi drøftede også situationen i hvalfangskommissionen IWC, hvor både Japan og Grønland har fælles erfaringer, som vi kan bruge i den fremtidige bæredygtige forvaltning af havpattedyrene.

Aleqa Hammond kalder Japan en mangeårig god ven af Grønland, som også har deltaget i udviklingen af Grønlands fiskeri og oliesektor.

- Med Japans fornyede arktiske fokus står vores forhold på tærsklen til en ny spændende tid. Mødet var således et rigtigt godt udgangspunkt for fremover at udvikle Grønlands relation til Japan, slutter formanden for Naalakkersuisut.