Aleqa foreslår saglig debat

Siumuts formand, Aleqa Hammond, rykker i dag ud med en undskyldning, i forbindelse med hendes meget omtalte Facebook-kommentar i forgårs.
Aleqa Hammond
Skrevet af Karsten Sommer
27. november 2012 10:31

Her beskyldte hun ægtefællerne til både formanden for Naalakkersuisut, Kuupik V. Kleist, og Naalakkersuisoq for råstoffer Ove Karl Berthelsen, for at have personlige interesserer i en hurtig vedtagelse af storskalaloven. Angiveligt på grund af de to kvinders tidligere engagement i en efterforskningstilladelse vedrørende smykkesten på Storø i Godthåbsfjorden.

"Formanden for Naalakkersuisuts og Naalakkersuisoq for Råstoffers koner må begge være ellevilde glade, hvis storskalaloven bliver vedtaget hurtigst muligt inden et valg. Alle ved jo, at de to kører et mineselskab. Lad det være sagt", skrev Siumuts formand på Facebook.

Aleqa Hammonds skriveri har ført til kraftig kritik fra blandt andet Maliina Abelsen, Mimi Karlsen og Jens B. Frederiksen, samt fra mange menige borgere.

Ud over den usande påstand, påpeger Jens B. Frederiksen, at Aleqa Hammond sammenblander Storskalaloven, beregnet på projekter i milliardklassen, med en smykkestenskoncession på 7 kvadratkilometer i Godthåbsfjorden. Hvor er logikken i det? spørger Jens B. Frederiksen.

Og nu har Aleqa Hammond taget konsekvensen af den megen kritik, og beklager i dag sin kommentar, som hun samtidig har fjernet fra sin Facebook-profil. Hun skriver:

- Jeg beklager, at jeg via min opdatering af  Facebook-side har skabt unødigt røre, og jeg beklager hvis jeg har rettet det mod enkeltpersoner. Det var en fejl fra min side, og jeg har nu fjernet det fra min Facebookvæg. siger Aleqa Hammond.

- Jeg håber alle forstår det er menneskeligt at fejle, og jeg beklage oprigtigt det skete, siger hun og udtrykker samtidig håb om på en fremtidig god og saglig debat.