Akut behov for at udbedre skader på boligbyggeri i Nuuk

Flere boligbyggerier i Nuuk er i så dårlig stand, at myndighederne ser sig nødsaget til at foretage midlertidige udbedringer.
Foto © : Simon Uldum
Skrevet af Mads Pedersen
22. december 2016 13:51

Sikringen af betonskaderne er blevet akut nødvendigt, da myndighederne frygter nedfald af betonstykker eller hele bygningsdele. Det oplyser Selvtyret i en pressemeddelelse torsdag. 

Der er konstateret betonskader i bebyggelsen Narsarsuaq / Store Slette, H.J.Rinksvej i Nuuk, som kræver sikring hurtigst muligt, for at sikre beboernes sikkerhed. 

Skaderne er konkret konstateret på følgende bygninger:
B-1476 H.J.Rinksvej 14 - Blok 3
B-1477 H.J.Rinksvej 16 - Blok 4
B-1541 H.J.Rinksvej 22 - Blok 7
B-1542 H.J.Rinksvej 24 - Blok 8 

Det oplyser Selvtyret. 

Departementet for Boliger har bedt Selvstyrets renoveringssekretariat om at iværksætte sikring af bygningerne hurtigst muligt og få afspærret områder med risiko for nedstyrtning eller nedfald af betonstykker.

Skaderne består i at beton på enkelte altanelementer, altanplader og konsoller er forvitret og at der kan opstå risiko for nedfald af betonstykker og i værste fald hele elementer. 

Departementet for Boliger vil gennem boligadministrator INI A/S, sørge for at de berørte beboere oplyses. Beboere kan holde sig informeret gennem boligadministrator INI A/S.