Air Greenland: Vi refunderer alle billetter

Fra på fredag klokken 23.59 bliver al flytrafik indstillet frem til og med 3. april.
- Man kan regne med at få refunderet billetten automatisk, hvis man har en afrejse med Air Greenland fra den 20. marts til og med 3. april, oplyser Air Greenland. Foto © : KNR / Foto: Anton Gundersen Lihn
Skrevet af Christine Hyldal
18. marts 2020 11:40

Når klokken slår midnat natten til lørdag, stopper Air Greenland alle flyvninger. 

Det gælder både flyvning ind og ud af landet, og der bliver heller ingen fly mellem landets byer.

Det sker, fordi Grønland bliver lukket ned i 14 dage fra klokken 23.59 fredag aften. Påbuddet er gældende fra fredag 20. marts klokken 23:59 og 14 dage frem.

Oplysningen om Grønlands nedlukning blev fremlagt af formanden for Naalakkersuisut tirsdag. Formålet er at forhindre coronasmitte i at brede sig. 

LÆS OGSÅ Overblik: Status på coronavirus i Grønland

Heller ikke Disko Line tager passagerer med på færgerne i samme periode.

- Man kan regne med at få refunderet billetten automatisk, hvis man ellers har en afrejse med Air Greenland fra den 20. marts til og med 3. april, oplyser Air Greenland.

Meget travlt i kunderservice

Der kan dog gå op til seks uger før pengene ryger tilbage i kundernes lommer. 

Alle kunder, der har købt billetter igennem et rejsebureau, bedes henvende sig til rejsebureauet som herefter håndterer refunderingen.

Ifølge flyselskabet er der virkelig travlt afdelingen for kundeservice lige nu. 

- Vi får mange telefonopkald i disse dage. Vi beder derfor deres kunder om at søge svar på deres spørgsmål på vores hjemmeside, inden de kontakter kundeservice.

LÆS OGSÅ Coronafrygt: Skoler lukker og flytrafik stopper fra fredag

Selv om al flytrafik bliver lukket ned fra midnat fredag aften, vil det stadig være muligt at flyve patienter til behandling på sygehusene. Transport af gods vil også fortsætte. 

Prøver fra dem, som er mistænkt for at være smittet med coronavirus, bliver også stadig sendt til Statens Serum Institut i København.