- For vores forretning er det selvfølgelig endnu et slag, fordi det betyder jo endnu to måneder uden passagerer, siger Jacob Nitter Sørensen. Arkivfoto.Foto: Air Greenland

Air Greenland om nedlukning: Slaget er ikke nær så hårdt, som i foråret

Det forlængede indrejseforbud er endnu et slag for Air Greenland, der har været et af de selskaber, som har været hårdest ramt under coronakrisen.

Det er anden gang, at der bliver lukket for indrejsen til Grønland under coronakrisen. 

Og det får selvfølgelig konsekvenser for Air Greenland, fortæller luftfartsselskabets direktør, Jacob Nitter Sørensen, til KNR. Han forstår dog godt beslutningen, som Naalakkersuisut har taget.

- For vores forretning er det selvfølgelig endnu et slag, fordi det betyder jo endnu to måneder uden passagerer, og uden at vi kan komme i gang med at genstarte luftfarten, siger Jacob Nitter Sørensen til KNR.

Der er flere årsager til, at porten til Grønland foreløbigt er blevet smækket i.

Det her kommer ikke til at betyde yderligere opsigelser eller tilpasninger, siger Jacob Nitter Sørensen.

Blandt andet på grund af frygten for en ny og mere smitsom coronavirusvariant, som er startet i Englang, forlængede Naalakkersuisut indrejseforbuddet til Grønland torsdag denne uge.

LÆS OGSÅ Air Greenland i coronakrise og med milliontab

Det får selvfølgelig konsekvenser for landets flyselskab, men Jacob Nitter Sørensen, kan godt se meningen i at lukke Grønland det næste stykke tid.

- Jeg tænker jo, at det er fornuftigt, at vi beskytter vores samfund og befolkningen mod denne her nye variant af coronavirus, så jeg kan jo sagtens forstå beslutningen, siger Jacob Nitter Sørensen.

Heldigvis er januar og februar måned absolut lavsæson for selskabet, idét der er langt færre passagerer på denne tid af året.

LÆS OGSÅ 60 fastansatte i Air Greenland mister deres job

Derudover er situationen ikke helt fremmed for flyselskabet. Da flytrafikken lukkede ned sidste år blev Air Greenland nødt til at fyre en masse medarbejdere, men det bliver ikke nødvendigt at fyre i denne omgang.

- Vi skar så meget til i foråret, at vi står i en situation, hvor vi har de nødvendige antal medarbejdere, så vi kommer ikke til at skulle skære yderligere til. Det vil sige, at det her kommer ikke til at betyde yderligere opsigelser eller tilpasninger, siger Jacob Nitter Sørensen.

LÆS OGSÅ Ikke udsigt til nye jobs hos Air Greenland: Vi har spændt livremmen

Han pointerer samtidig, at der skal mere til, før Air Greenland går konkurs, for det er ikke alene flypassagerer, Air Greenland arbejder for. Selskabet har også andre opgaver end at flyve mennesker fra a til b - blandt andet en servicekontrakt med Selvstyret, en kontrakt med med U.S Air Force og en SAR-kontrakt med den danske stat.

Foreløbigt vil indrejseforbuddet gælde hele februar måned, når alle, som er strandet i Danmark, er hentet hjem til Grønland.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt