Siden 15. juni har max 600 personer måtte rejse ind i Grønland om ugen. Det er ophævet fra i dag. Arkivfoto.

Ikke udsigt til nye jobs hos Air Greenland: Vi har spændt livremmen

Hos Air Greenland er man begejstrede over, at der åbnes for fri indrejse til landet i dag. Det tegner dog ikke til, at dem, der blev fyret i maj, kan få deres job igen foreløbigt, siger direktør.

Det lysner lidt i horisonten.

Sådan ser man på fremtiden i Air Greenland, efter at Naalakkersuisut i sidste uge præsenterede en ny fase i landets genåbning. 

- Det er rigtig glædeligt ud fra et forretningsmæssigt synspunkt og for kunderne, siger Jacob Nitter Sørensen, administrerende direktør i Air Greenland, til KNR.

Med den nye fase, der træder i kraft i dag, lempes der på en række restriktioner, når det kommer til at rejse ind i landet. Blandt andet forsvinder loftet på max 600 indrejsende om ugen.

Det betyder, at der kan udbydes flere billetter ud fra efterspørgslen i de kommende måneder.

Men de positive udsigter er dog ikke ensbetydende med, at de medarbejdere, som Air Greenland måtte fyre tilbage i maj, kan forvente at få deres job tilbage.

LÆS OGSÅ 60 fastansatte i Air Greenland mister deres job

Ifølge Jacob Nitter Sørensen har den selvstryeejede virksomhed organiseret sig på en måde, så det nuværende antal af ansatte er nok til, at der kan sendes flere fly i luften.

- Umiddelbart ser det ikke ud til, at vi skal ud og ansætte i stor stil. Vi har spændt livremmen ind og vi holder den spændt, så længe det er nødvendigt, siger Jacob Nitter Sørensen. 

Kommet godt gennem krisen

Med forbehold for, at coronapandemien kan stikke en kæp i propellen, så planlægger ledelsen i Air Greenland efter at have en normal fly-kalender i efteråret og vinteren.

Det bliver ikke muligt at indhente det tabte, men Jacob Nitter Sørensen mener, at Air Greenland er kommet godt igennem krisen indtil videre. På trods af nedskæringer, der betød, at 60 personer mistede deres job, mens op mod 100 stillinger blev nedlagt.

- Det har gjort ondt, men med de tiltag vi har taget, og med den proaktive tilgang vores ejere har taget til situationen, så kommer vi ud med skindet på næsen, siger Jacob Nitter Sørensen.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt