- Resultatet er påvirket af Covid-19 situationen, og anses i den henseende for tilfredsstillende, skriver Air Greenland.Foto: KNR

Air Greenland i coronakrise og med milliontab

Flyselskabets første seks måneder har været hårdt ramt af rejserestriktioner. Resultat for første halvår er på minus 30 millioner kroner.

Air Greenland lander med et underskud for selskabets regnskab for årets første seks måneder. 

Flyselskabet har kæmpet sig gennem de første halve år med rejserestriktioner, aflyste flyvninger og tilbagebetalinger til kunder med planlagte rejser. Det betyder færre millioner på bundlinjen. 

I alt lyder halvårsresultatet på minus 30,5 millioner kroner. Dermed er underskuddet 27,3 millioner kroner større end i samme periode sidste år. 

På trods af de røde tal er bestyrelsen i Air Greenland tilfreds:

- Resultatet er påvirket af Covid-19 situationen og anses i den henseende for tilfredsstillende, skriver Air Greenland i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Ikke udsigt til nye jobs hos Air Greenland: Vi har spændt livremmen

I den første halve år er der blevet fløjet 22 procent færre indenrigsflyvninger og 34 procent færre ture over Atlanten mellem Grønland og Danmark.

Spændte livremmen

På grund af coronarestriktionerne stod Air Greenlands fly og helikoptere på jorden det meste af foråret. 

Det betød også, at flyselskabet var nødsaget til at sige farvel til 60 ansatte. Op mod 100 stillinger blev nedlagt.

Personaleomkostningerne faldet med 3,8 millioner kroner. Samlet har flyselskabet brugt 223 millioner kroner på personaleomkostninger. Sidste år var tallet 226,8 millioner.

LÆS OGSÅ 60 fastansatte i Air Greenland mister deres job

Air Greenlands omsætning er indtil videre faldet med 11,4 procent i forhold til sidste år. Sidste år lød halvårsomsætningen på 622,9 millioner kroner. Det er i dag på 551,8 millioner.

Årsregnskab afhænger af Covid-19 restriktioner

Piloterne har dog under corona-nedlukningen haft noget at lave alligevel. Air Greenland skulle nemlig stadig flyve post, fragt og ikke mindst Covid-19 prøver.

- Air Greenland har i perioden fløjet et nødberedskab på vegne af Det Grønlandske Selvstyre, og beredskabet har sikret, at alle byer og bygder fortsat har været forbundet med fly, skriver Air Greenland.

Flyselskabet, som er 100 procent ejet af Selvstyret, er påpasselig med at se frem til årsregnskabet for hele året. 

- Air Greenland forventer at levere et mindre, positivt resultat i 2020, hvilket er væsentlig afhængig af effekten af restriktioner relateret til Covid-19.

Air Greenland og koncernens selskaber i Grønland har ikke modtaget hjælpepakker finansieret af Grønlands Selvstyre.

Kommentarer

Forebyg smitte mod coronavirus

Corona-status i Grønland

  Antal testede 10353
  Antal smittede 17
  Antal raskmeldte 16
  Antal indlagte 0
  Antal i respirator 0
  Antal døde 0
Se: nun.gl Nunatsinni Nakorsaaneqarfik
  Opdateret
  23. oktober 2020 kl. 10:45