Air Greenland nedlægger 75-100 stillinger

Coronakrisen har været hård ved Air Greenland, som kommer til at afskedige 20 procent af det samlede antal ansatte.
Knap 20 procent af det samlede antal ansatte hos Air Greenland mister deres job. Arkivfoto  Foto © : Camilla Dam/KNR
05. maj 2020 14:56

75-100. 

Så mange stilllinger skal Air Greenland nedlægge, melder selskabet i en pressemeddelelse.

Det svarer til knap 20 procent af det samlede antal ansatte hos Air Greenland. 

Direktør Jacob Nitter Sørensen sagde i sidste uge til KNR, at omsætningen er faldet med noget, der ligner 80-85 procent, siden coronakrisen brød ud. 

LÆS OGSÅ Direktør i Air Greenland: April og maj bliver endnu værre end marts

Og i dag blev der så sat tal på konsekvensen: Selskabet skal spare op til 225 millioner kroner. 

- Medarbejderne har leveret en kæmpe og helhjertet indsats og sammen har vi stået stærkt. Men dette er den største udfordring i selskabets historie, og de ydre påvirkninger er nu så markante, at vi desværre ikke kan undgå afskedigelser, siger Jacob Nitter Sørensen i pressemeddelelsen. 

Fly blev stående på jorden

Selskabet lukkede alle flyvninger ned 20. marts. Siden er indenrigsflyvningerne startet igen, og fra i dag tirsdag er det netop også blevet muligt at rejse ud af landet. 

Men krisen har alligevel bidt sig for hårdt fast i Air Greenland. Selskabet har forsøgt flere ting: Udskiftning af it-systemer, indkøb af reservedele, brug af konsulenter, uddannelse og andre ikke-kritiske investeringer blev sat på hold.

Der blev også lavet aftaler med medarbejderne om blandt andet udskudt løn og afholdelse af ferie for at tilpasse sig det lavere aktivitetsniveau.

LÆS OGSÅ Air Greenland: Ingen sommerfugle-stewardesser i år

De såkaldte ”sommerfugle”, altså sommerstewardesse-vikarer, har også fået at vide, at der ikke vil være job til dem i år.  

- Det er sørgeligt at skulle opsige dygtige og engagerede medarbejdere, der i mange år har knoklet for virksomheden og kunderne, og jeg håber inderligt at vi med denne tilpasning kan sikre, at markedet hurtigere normaliseres, så vi igen kan byde velkommen tilbage til de opsagte medarbejdere, siger Jacob Nitter Sørensen i pressemeddelelsen.