Borgmester: Air Greenland må købe nye helikoptere

Air Greenland bør købe nye helikoptere, mener borgmesteren i Avannaata Kommunia, efter at Air Greenland har haft problemer i regionen siden december.
Foto © : KNR
Skrevet af Thomas Munk Veirum
15. januar 2018 12:48

Air Greenland har siden december haft store problemer helikopterbeflyvningen i Nordgrønland. Der har betydet, at mange borgere har været strandet. Fredag oplyste selskabet, at det på daværende tidspunkt drejede sig om 130 passagerer.

Borgmester i Avannaata Kommunia, Palle Jerimiassen, er utilfreds med situationen:

- Mange beboere fra Upernaviks bygder, der gerne ville hjem til jul, er endnu ikke nået hjem til deres bygder. Denne alvorlige situation er ikke tidssvarende, og viser blot, at Air Greenland bliver nødt til at forny sin flåde, der beflyver bygderne, skriver borgmesteren mandag i en pressemeddelelse.

Onsdag i sidste uge meddelte selskabet, at der ville blive fløjet resten af ugen. De planer gik dog i vasken, og fredag meddelte selskabet, at man formentlig først ville flyve fra onsdag i denne uge.

Årsagerne til problemerne har ifølge Air Greenland dels været vejret men også tekniske problemer.

Og derfor mener borgmesteren i Avannaata Kommunia, at Air Greenland skal skaffe sig bedre helikoptere, så problemerne ikke opstår:

- Vi skal herfra på det kraftigste opfordre Air Greenland og Naalakkersuisut om at arbejde for, at helikopterflåden gøres tidssvarende hurtigst muligt, skriver Palle Jerimiassen.