Air Greenland fly i uheld i København

Sent tirsdag aften var Air Greenlands Airbus-fly i et uheld, hvor flyet skadede sin ene vinge. Flyet er foreløbigt taget ud af drift ind til lørdag.
Kursuserluta Tuukkaq alakkarterparput
Efter Air Greenlands Airbus-fly landede i Københavns Lufthavn tirsdag aften, blev den ene vinget beskadiget. Foto © : Pilutaq levisen
24. maj 2023 09:59

Et uheld i Københavns Lufthavn, kan de kommende dage få konsekvenser for lufttrafikken mellem København og Grønland.

Ulykken skete efter Air Greenlands Airbus-fly var landet i lufthavnen, og alle passagerer var kommet ud, da selskabet Aviator skulle bugsere flyet i hangeren for natten.

Det oplyser Air Greenlands Kommunikationschef Katja Vahl.

- På denne her tur, hvor flyet bliver trukket, rammer den ene vinge så et SAS-fly og bliver beskadiget, siger hun.

Hun oplyser, at ingen personer kom til skade i ulykken, og at Air Greenland på nuværende tidspunkt arbejder sammen med flyproducenten Airbus for at udbedre skaden hurtigst muligt.

Ifølge Katja Vahl er skaden ikke meget stor, men flyet holdes foreløbigt på jorden indtil lørdag, hvor man håber, det er klar til at flyve igen.

Søger efter erstatningsfly

Onsdag er der kun en flyvning mellem Billund og Grønland, så derfor vil flytrafikken ikke blive påvirket i dag og forhåbentlig heller ikke de kommende dage, siger Katja Vahl.

Hun oplyser, at Air Greenland arbejder på højtryk for at finde et erstatningsfly inden torsdagens afgang, så der ikke skal aflyses nogle afgange.

- Vi arbejder på at finde et fly, som kan erstatte vores eget på flyvningerne torsdag, fredag og muligvis også lørdag, siger hun.

Derfor regner hun heller ikke med, at det beskadigede fly vil betyde forsinkelser på ugens flyafgange. Dog opfordrer hun kunder til at holde øje med udviklingen.

- Vi skal nok melde noget ud, hvis der sker store ændringer, men vi opfordrer alligevel kunderne til selv at holde sig opdaterede på situationen, siger Katja Vahl.