Agathe Fontain: Dagen kan fejres uden berusede voksne

Justus Hansen fra Demokraterne har set sig godt og grundigt sur på det kommunale stop for salg og servering af alkohol i Tasiilaq og de fem bygder i den østligste del af Kommuneqarfik Sermersooq på den internationale børnedag den 1. juni.
02. juli 2012 07:04

Han har sendt fem såkaldte §37-spørgsmål til Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain.

Blandt andet vil Justus Hansen vide, om Naalakkersuit vil ændre Selvstyrets bekendtgørelse fra sidste år, så det dybest set ligegyldige forbud mod at sælge spiritus på en enkelt af årets 365 dage bliver fjernet, som han udtrykker sig.

Han vil også høre, om Naalakkersuisut mener, at forbuddet denne ene dag har nogen forebyggende effekt, eller om der alene er tale om " et populistisk forsøg på symbol politik".

Justus Hansens spørgsmål har dog ikke fået Agathe Fontain til at ryste på hånden.

Hun henviser til, at det var den tidligere kommunalbestyrelse i Tasiilaq der for år tilbage ønskede spiritusforbuddet gennemført på Den Internationale Børnedag.

En både beundringsværdig og ansvarlig beslutning, siger Agathe Fontain.

- Og Naalakkersuisut har ingen aktuelle planer om at ophæve forbuddet netop fordi det er udformet for at værne om børnenes trivsel på børnedagen. Den kan fejres uden berusede voksne, understreger hun.