Afgørende skridt er taget mod mineproduktion i Naajat

Hudson Resources mineprojekt ved Naajat er tæt på at kunne gå i produktion, efter at naalakkersuisoq for råstoffer har godkendt virksomhedens udnyttelses- og nedlukningsplan for minen.
Foto © : KNR
Skrevet af Kenneth Elkjær
06. april 2017 11:40

Godkendelsen er et vigtigt skridt i den afgørende fase, inden anlægget ved Naajat 60 kilometer sydvest for Kangerlussuaq kan gå i gang med at udvinde mineralet anorthosit.

LÆS OGSÅ Greenland Venture køber mine-aktier for millioner

Naalakkersuisoq for råstoffer, Múte Borup Egede, glæder sig over, at planen er blevet godkendt:

- Jeg er meget tilfreds med, at vi har fundet en fælles forståelse for Hudsons produktions- og nedlukningsplaner. Der er kun praktiske detaljer tilbage, som skal på plads, før Hudson kan starte deres endelige anlægnings- og produktionsaktiviteter, udtaler han.

Fakta
Den kommende mine er beliggende på nordsiden af Kangerlussuaq Fjord ca. 60 km sydvest for lufthavnsbygden Kangerlussuaq.

Efterforskning og udnyttelse er rettet mod mineralet anorthosit, som bl.a. anvendes til produktion af glasfiber.

For få uger siden købte Greenland Venture sig ind i virksomheden for 20 millioner kroner. Og det er et godt signal til kommende investorer, siger naalakkersuisoq:

- Overfor udenlandske investorer er det et meget positivt signal, at vi ikke kun forventer udenlandsk kapital, men at vi også selv bidrager med investeringer og risiko, siger Múte Borup Egede.