Foto: Kalaallit Airports A/S / Youtube

Lufthavne: Per Aarsleff A/S trækker sig fra kæmpe-udbud

Kalaallit Airports mister et af de seks prækvalificerede selskaber, der skal byde på anlægsarbejdet på de nye lufthavne i Ilulissat, Nuuk og Qaqortoq. Det skriver denne uges Sermitsiaq.

Det er selskabet Per Aarsleff A/S sammen med islandske Istak, der alligevel ikke vil være med i kampen om at anlægge nye lufthavne. Ifølge avisen ønsker selskabet ikke at uddybe beslutningen.

LÆS OGSÅ Længde-debat får Kalaallit Airports til at udskyde udbud

Afbuddet fra entreprenøren betyder ikke, at Kalaallit Airports vil invitere flere ind i kredsen af prækvalificerede selskaber, oplyser bestyrelsesformand Johannus Egholm Hansen til Sermitsiaq.

Under Inatsisartuts debat i sidste uge, smed Partii Naleraq et nyt tema ind i diskussionen, da partiet krævede at få vurderet konsekvenserne af landingsbaner på 1199 meter, i stedet for de hidtil vedtagne længder på 2200 meter i Nuuk og Ilulissat.

LÆS OGSÅ Seks selskaber kan byde på byggerier

Usikkerheden om længderne på landingsbanen skaber tvivl om den videre kurs for Kalaallit Airports, som derfor fredag skal mødes med sin rådgiver Danske Bank. Her skal parterne drøfte den videre strategi, fortæller Sermitsiaq.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt