Lufthavne: Per Aarsleff A/S trækker sig fra kæmpe-udbud

Kalaallit Airports mister et af de seks prækvalificerede selskaber, der skal byde på anlægsarbejdet på de nye lufthavne i Ilulissat, Nuuk og Qaqortoq. Det skriver denne uges Sermitsiaq.
Foto © : Kalaallit Airports A/S / Youtube
Skrevet af Inge S. Rasmussen
08. juni 2018 09:41

Det er selskabet Per Aarsleff A/S sammen med islandske Istak, der alligevel ikke vil være med i kampen om at anlægge nye lufthavne. Ifølge avisen ønsker selskabet ikke at uddybe beslutningen.

LÆS OGSÅ Længde-debat får Kalaallit Airports til at udskyde udbud

Afbuddet fra entreprenøren betyder ikke, at Kalaallit Airports vil invitere flere ind i kredsen af prækvalificerede selskaber, oplyser bestyrelsesformand Johannus Egholm Hansen til Sermitsiaq.

Under Inatsisartuts debat i sidste uge, smed Partii Naleraq et nyt tema ind i diskussionen, da partiet krævede at få vurderet konsekvenserne af landingsbaner på 1199 meter, i stedet for de hidtil vedtagne længder på 2200 meter i Nuuk og Ilulissat.

LÆS OGSÅ Seks selskaber kan byde på byggerier

Usikkerheden om længderne på landingsbanen skaber tvivl om den videre kurs for Kalaallit Airports, som derfor fredag skal mødes med sin rådgiver Danske Bank. Her skal parterne drøfte den videre strategi, fortæller Sermitsiaq.