Aaja udnævnt som næstformand i Grønlandsudvalget

Aaja Chemnitz Larsen har onsdag fået tildelt posten som næstformand i Grønlandsudvalget.
Foto © : KNR
Skrevet af Kenneth Elkjær
25. januar 2017 10:54

Med udnævnelsen af IA’eren som næstformand sidder de grønlandske folketingsmedlemmer på både formand- og næstformandsposten i udvalget.

Aaja Chemnitz Larsen er selvsagt glad for sin nye titel, men hun sender også en stikpille afsted:

- Det er vigtigt, at respektere vælgernes beslutning. IA blev ved valget det største grønlandske parti i Folketinget, men der er desværre gået politik i formandsposten, siger hun.

- IA er fortsat det største og nu det eneste grønlandske parti repræsenteret i Folketinget. Det forpligter og jeg vil fortsætte mit aktive arbejde i Grønlandsudvalget og i de mange andre udvalg, hvor jeg også er aktiv medlem, udtaler Aaja Chemnitz Larsen i en pressemeddelelse.

Aleqa Hammond formand

Det har trukket store overskrifter, at løsgænger Aleqa Hammond i slutningen af 2016 blev udnævnt til formand for Grønlandsudvalget som en del af en politisk aftale med Venstre.

 

LÆS OGSÅ Aleqa Hammond bliver ny formand for Grønlandsudvalget

 

Den tidligere formand for Siumut- og Naalakkersuisut blev udnævnt til formand i Grønlandsudvalget mod, at hun lovede, at hun ikke vil stemme imod den danske regering, der sidder på et spinkelt flertal med kun 90 mandater. Dermed skiftede Aleqa Hammond reelt også fløj i Folketinget, hvor hun var en del af rød blok.