Aaja glad for endelig at mødes med dansk finansminister

Inuit Ataqatigiits folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen ville gerne have deltaget i finanslovsforhandlingerne i Danmark, men hun stiller sig tilfreds med endelig at kunne mødes med ministeren.
Foto © : Inuit Ataqatigiit
20. november 2015 10:34

Torsdag præsenterede den danske regering finansloven for 2016, og endnu en gang er den forhandlet hjem uden at involvere de to grønlandske mandater i Folketinget.

Inuit Ataqatigiits folketingsmedlem, Aaja Chemnitz Larsen, stiller sig tilfreds med, at finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har tid til at mødes med hende nu, hvor den danske finanslov er på plads. 

- Jeg har fået en melding fra finansministeren, at jeg bliver indkaldt til et møde, og det glæder jeg mig selvfølgelig til.

- Noget af det, jeg vil tage med, er krav om en række om mere fokus på grønlandske studerende, socialt udsatte i Danmark og kommunefogederne, siger hun til KNR.

Aaja Chemnitz Larsen ser med fortrøstning på mulighederne for at finde penge til de krav, hun stiller.

- Det er jo en snak. Hver gang man skal finde nogle midler, skal man finde dem et eller andet sted, og jeg må afvente den dialog med finansministeren om, hvad der kan lade sig gøre.

- Det er jo de her tre meget konkrete områder, som jeg vil pege på, siger Aaja Chemnitz Larsen.

Venstre-regeringen forhandlede finansloven på plads med Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance, uden at invitere hverken Aaja Chemnitz Larsen (Inuit Ataqartigiit) eller Aleqa Hammond (S) til forhandlingsbordet.