61-årig mand dømt for voldtægt af barn

En mand er i dag blevet udømt forvaring på ubestemt tid ved Qaasuitsoq Kredsret. Det sker i en sag om grove overgreb mod et barn.
I dag faldt der dom i en alvorlig sag om overgreb mod et barn ved Qaasuitsoq Kredsret. Foto © : KNR
25. juli 2024 15:17

En 61-årig mand er i dag blevet dømt for voldtægt af en på daværende tidspunkt 9-årig pige. Dommen lyder på forvaring på ubestemt tid og er faldet ved Qaasuitsoq Kredsret. Det skriver Grønlands Politi i en pressemeddelelse. 

Manden er fundet skyldig i at have voldtaget pigen gentagne gange i sit eget hjem. Herudover er han også dømt for gentagne forsøg på voldtægt samt blufærdighedskrænkelse af samme offer. 

Overgrebene fandt sted i årene fra 2020 til 2022 og blev anmeldt til politiet i maj sidste år. Manden har været tilbageholdt siden da. 

I forbindelse med sagen er han blevet mentalundersøgt, og det har været medvirkende til, at anklagemyndigheden krævede, at han blev idømt forvarring. 

Anklageren er tilfreds

Den påstand valgte kredsretten altså at følge, da der i dag blev afsagt dom i sagen. Og det er anklageren i sagen tilfreds med:

- Ud over overgrebene på den 9-årige er den tiltalte tidligere dømt for noget tilsvarende. Derfor mener jeg, at manden er farlig for borgerne i samfundet, hvilket retten var enig i, siger specialanklager Gutti Harryson, som førte sagen ved Qaasuitsoq Kredsret, i pressemeddelelsen. 

Han påpeger også, at der er tale en "meget alvorlig sag, hvor en 9-årig pige er blevet udsat for meget grove overgreb af en voksen mand", og understreger, at det er noget politiet ser på med "stor alvor". 

Manden har udbedt sig betænkningstid i forhold til at anke dommen fra kredsretten. Han vil dog fortsat være tilbageholdt indtil en eventuel ankesag er behandlet, eller han kan begynde afsoning.