40-årig mand idømt lovens strengeste straf

En 40-årig mand fra bygden Iginniarfik ved Kangaatsiaq er blevet idømt lovens strengeste straf for omfattende seksuelle overgreb og voldtægt.
Foto © : Simon Uldum
10. december 2014 07:01

Ved Qaasuitsoq Kredsret i Aasiaat har en enig domsmandsret i dag dømt ham til forvaring på ubestemt tid i Anstalten ved Herstedvester i Danmark.


Den 40-årige har ved en række lejligheder i perioden 2007 til 2014 udgivet sig for at være både massør og leder af en ungdomsklub. Derved modtog han flere unge til undervisning og opdragelse fra ungdomsklubber og kommuner, hvorefter han udnyttede dem seksuelt.


De forbrydelser, han er dømt for, er gået ud over syv forskellige kvinder i alderen 15 til 21 år. Derudover er han dømt for fuldbyrdet voldtægt af en niårig dreng.

To kommuner har svigtet
Ifølge anklagemyndigheden har sagen samtidig afdækket svigt i flere ungdomsklubber og i de kommunale adsministrationer i både Qeqqata Kommunia og i Kommune Kujalleq.


Blandt andet anser anklagemyndigheden det for et alvorligt svigt, at manden har fået udleveret børn fra ungdomsklubber og de to kommuner uden dokumentation for sit virke.


Den 40-årige har udbedt sig 14 dages betænkningstid til at overveje, om han vil anke dommen på forvaring på ubestemt tid i Herstedvester.