30 fabriksarbejdere bliver sendt hjem i Qasigiannguit

30 medarbejdere på fabrikken i Qasigiannguit bliver sendt hjem på grund af begrænset råvaretilførsel fra Royal Greenlands fiskefabrik i Ilulissat.
Foto © : EMJ
Skrevet af Simon Uldum -
19. november 2015 07:51

Et andet problem er også faldende størrelser på hellefisk. Det har medført at Royal Greenland har valgt at producere i et hold skift mod nuværende to holdsskift på fiskefabrikken i Qasigiannguit.

Produktionen i et holdskift vil medføre, at 30 medarbejdere i Qasigiannguit fiskefabrik vil blive sendt hjem i slutningen af denne måned. Det skriver Royal Greenland på sin hjemmeside.

- Fra og med den 30. november skal kun et hold medarbejdere producere hellefisk i Qasigiannguit fiskefabrik. Dette skyldes for lidt forsyning af hellefisk fra Ilulissat til Qasigiannguit i løbet af efteråret, og fordi hellefisk der landes på nuværende tidspunkt er alt for små til at blive produceret til fileter, siger driftchef i Royal Greenland Niels Ole Møller.

Lokale fiskere lander en lille mængde råvarer til Qasigiannguit, men fabrikken har på nuværende råvarer nok til at producere til foråret.

- Vi har på nuværende råvarer nok til at kunne producere og beskæftige medarbejdere i et hold skift frem til slutningen af april, siger Niels Ole Møller til fiskerikoncernens hjemmeside.