190 nye boliger på vej i Nuuk

Der blev vedtaget to forslag om 100 og 90 nye boliger i Nuuk på kommunalbestyrelsens møde tirsdag.
Der opføres ca. 100 nye boliger i Qinngorput og 90 nye i Qasigiannguit, Nødhavnen. Foto © : KNR
06. september 2017 13:25

Der er 190 nye boliger på vej i hovedstaden. Kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq havde det på dagsordenen tirsdag, og det blev til en tommelfinger opad fra politikerne. 

Det er et velkendt problem i Nuuk, at der mangler boliger til borgerne i hovedstaden og de mange, der flytter dertil fra kysten og udlandet. 

Det problem er nu på vej til at blive en lille smule mindre, da kommunalbestyrelsen har givet to tilladelser til at opføre henholdsvis 100 og 90 nye boliger.

Der opføres ca. 100 nye boliger i Qinngorput og 90 nye i Qasigiannguit, Nødhavnen, hvor der også skal være en dagsinstitution og en skaterpark.

LÆS OGSÅ Asii Chemnitz Narup vil bygge sig ud af boligmangel

Blandt andet til studerende

Det godkendte kommuneplantillæg gør det muligt at opføre de nye boliger i forskellige størrelser og ejerforhold. Bygningerne skal blandt andet rumme mindre boliger, primært til studerende og lavindkomstfamilier. 

Forslagene udlægger også byggefelter til enfamilie-, dobbelt- og rækkehuse til ejerlejligheder og andelsboligforeninger, da forvaltningen oplever en massiv efterspørgsel på disse.

LÆS OGSÅ Sermersooq vil færdiggøre byggeriet af ti boliger i Tasiilaq

Ifølge kommunens forvaltning er det Nuuks stigende indbyggertal, der er grunden til det store behov for at udvikle nye byområder og bomuligheder.