Sermersooq vil færdiggøre byggeriet af ti boliger i Tasiilaq

Kommuneqarfik Sermersooq vil bruge ekstra otte millioner kroner til at færdiggøre ti boliger i Tasiilaq. Byggeriet har stået stille i knap to år efter Tasiilaqs eneste daværende entreprenørfirma gik konkurs.
Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq
Skrevet af Ane-Marie Petersen
06. september 2017 07:02

Tilbage i oktober 2015 gik Tasiilaqs eneste entreprenørfirma, Viking Greenland, konkurs.

Det medførte, at byggeriet af en daginstitution og ti nye boliger gik i stå. I den forbindelse overtog Kommuneqarfik Sermersooq det konkursramte firma og dermed de igangværende projekter.

- Vi har bare tænkt utraditionelt, fordi vi ønsker, at det her stop af byggeriet ikke bliver så langt, sagde direktør for anlæg og miljø Mike Jakob Kristiansen til KNR tilbage i december 2015, efter kommunen havde overtaget entreprenørselskabet.

LÆS OGSÅ Sermersooq: Sidste løsning at købe konkursbo

Et år efter lykkedes det Kommuneqarfik Sermersooq at finde et andet entreprenørfirma, som har påtaget sig opgaven med at færdiggøre byggeriet i Tasiilaq.

Men det har været en dyr løsning for kommunen.

Oprindelig skulle byggeriet af de ti boliger koste 25 millioner kroner, men konkursen er skyld i, at kommunen nu får en ekstraregning på otte millioner kroner.

- Prisen på at færdiggøre byggeriet kan ikke afholdes indenfor den nuværende ramme. Stigningen skyldes ekstra omkostninger, der kan henføres til konkursen af tidligere entreprenør på opgaven. Der søges en tillægsbevilling på 8 millioner kroner, står der at læse i kommunalbestyrelsens dagsorden for deres møde tirsdag.

Byggeriet af de ti boliger forventes at blive færdig til marts næste år.

LÆS OGSÅ Viking Greenland-konkurs dyr for skatteborgerne