Der er stor interesse for hjælpepakke, konstaterer nalakkersuisoq for erhverv, energi, forskning og arbejdsmarked, Jess Svane.Foto: Paalu Møller

150 virksomheder har fået svar på ansøgning om hjælpepakke

Omkring 300 virksomheder i hele landet har ansøgt om hjælp under coronakrisen. Halvdelen har nu fået svar på ansøgninger.

Det er strømmet ind med ansøgninger, siden Naalakkersuisut præsenterede de to hjælpepakker, der skal understøtte virksomheder og lønmodtagere i forbindelse med coronakrisen.

I mere end tre uger har der været åbent for ansøgninger, og hjælpepakken til erhvervslivet har indtil videre fået cirka 300 ansøgninger, hvoraf cirka 150 virksomheder nu har fået svar på deres ansøgning.

Desuden har den hjælpepakke, der vedrører lønrefusion, foreløbigt modtaget ansøgninger fra 68 virksomheder. 34 af dem har indtil videre fået svar.

LÆS OGSÅ Coronakrise: Vognmand i hovedstaden har mistet over halvdelen af sin omsætning

Det oplyser Naalakkersuisut i en pressemeddelelse, hvor naalakkersuisoq for Erhverv, Energi, Forskning og Arbejdsmarked, Jess Svane, udtaler: 

- Jeg kan konstatere, at der er stor interesse for at ansøge om ydelser fra hjælpepakkerne. Jeg forventer derfor, at hjælpepakkerne kan være med til at støtte virksomheder og arbejdstagere igennem denne svære periode. 

LÆS OGSÅ GRAFIK Her er hjælpepakken til erhverv

- Derfor er jeg også stolt af, at vi hurtigt fik etableret hjælpepakkerne i samarbejde med arbejdsmarkedets parter. Samtidig er jeg tilfreds med den store indsats, der ydes i Skattestyrelsen og Greenland Business, der dagligt modtager og behandler de mange ansøgninger, siger Jess Svane

- Naalakkersuisut har en løbende dialog med Erhvervs- og arbejdsmarkedsorganisationerne for at sikre at vi løbende kan vurdere om reglerne er præcise, uddyber han.

Virksomheder der har ansøgt og modtaget en afgørelse, som de er uenig i, kan  klage over afgørelsen til Departementet for Erhverv, Energi, Forskning og Arbejdsmarked, der behandler klagesager.

Kommentarer

Forebyg smitte mod coronavirus

Corona-status i Grønland

  Antal testede 21.610
  Antal smittede 31
  Antal raskmeldte 31
  Antal indlagte 0
  Antal i respirator 0
  Antal døde 0
Kilde: Nunatsinni Nakorsaaneqarfik
  Opdateret:
  16. april 2021 kl. 12:45