GRAFIK Her er hjælpepakken til erhverv

Hjælpepakkken er op til en halv milliard kroner. Pakken skal hjælpe landets virksomheder med at klare sig igennem coronakrisen.
Hjælpepakken skal hjælpe landets virksomheder med at klare sig gennem coronakrisen. Arkivfoto Foto © : KNR/Anton Gundersen Lihn
28. marts 2020 18:31

Erhvervslivet bløder på grund af nedlukningen af landet. 

For myndighedernes drastiske tiltag med blandt andet at lukke Nuuk ned på grund af coronavirus og forbuddet mod forsamlinger giver erhvervslivet milliontab.

Derfor er en erhvervspakke på en halv milliard kroner vedtaget, og meningnen er, at den skal hjælpe landets virksomheder med at klare sig gennem coronakrisen.

LÆS OGSÅ Hjælpepakke i corona-krise: Halv milliard til erhvervslivet

Pengene skal blandt andet være med til at forhindre fyringer og kompensere for tabte indtægter.

Hjælpepakken er delt op i flere dele: Akutpakken skal især hjælpe selvstændige virksomheder og service- restaurations- og turisterhvervet.

Det kan for eksempel være hoteller, hvor gæster aflyser overnatninger. Det kan også være en turistvirksomhed, som sejler med turister i små grupper, der nu fuldstændigt har mistet sit indtægtsgrundlag. 

50 millioner kroner er afsat til akutpakken.

Foto © : KNR

 

 

Den generelle hjælpepakke er målrettet til andre erhverv - især fiskeri-, transport- og anlæg.

100 millioner kroner er afsat til den generelle hjælpepakke. 

Foto © : KNR

 

I flere virksomheder er ansatte sendt hjem, fordi virksomheden har helt eller delvist lukket. For at undgå fyringer kan hjemsendte ansatte få en del af deres løn udbetalt som lønkompensation. 

Virksomheder, der skal varsle afskedigelser for minimum 30 procent af medarbejderne, kan søge om at få lønkompensation.

Virksomheder med mere end 25 ansatte kan også søge om lønkompensation. 

Der er afsat 107 millioner kroner. 

Foto © : KNR

 

Derudover kan virksomheder også stoppe med at betale skatter og afgifter. Det kommer til at koste 250 millioner kroner hver måned.