Øget interesse for Grønland

For snart to år siden slog Grønlands Repræsentation dørene op "over there" i USA, og siden har repræsentationschefen oplevet en stigende interesse for Grønland.
Grønlands Repræsentation i Washington, D.C.
Grønlands Repræsentation i Washington, D.C. Foto © : Inuuteq Holm Olsen
Skrevet af Jonas Fievé
03. august 2016 09:57

Til september kan Grønlands repræsentation i den amerikanske hovedstad Washington, D.C. fejre to års jubilæum.

Selvom Grønland også før kontoret åbnede havde gode forbindelser til USA, så givet det god mening at være til stede i guds eget land.

- Det er meget nemmere at være her og tale direkte med forskellige samarbejdspartnere, siger Inuuteq Holm Olsen, som de sidste to år har været chef for repræsentationen i Washington, D.C.

Øget fokus på arktisk har smittet af på Grønland

Efter USA har slået øjnene op for det arktiske område, har han samtidig oplevet en stigende interesse for Grønland, og har modtaget flere handelsdelegationer såvel som politiske. 

Her fungerer repræsentationens som en indgangsport til Grønland, som altså formidler kontakt mellem de interesserede i USA og de rette forbindelser her i landet.

- Jeg kan gøre mit for at informere, oplyse og promovere de muligheder, der ligger i Grønland, så er det op til andre at fange det, hvis man kan sige det sådan.

Selvom det ifølge Inuuteq Holm Olsen har været to gode år for den grønlandske repræsentation, kan det godt være en udfordring at trænge igennem mængden.

- Jeg synes, at jeg er blevet taget godt imod, men det er et kæmpe land, så man skal også gøre sit for at komme frem og hele tiden være fremme i skoene, fordi der er mange om buddet her.

Oprustning på vej

Indtil nu har Inuuteq Holm Olsen været alene på repræsentationen, som fysisk er placeret på den danske ambassade i Washington, D.C.

Men hvis alt går efter planen kommer der forstrækning til kontoret næste år, så de ifølge repræsentationschefen kan opruste indsatsen for at gøre opmærksom på Grønland i det enorme land.

- Det er ikke fordi, det altid er lige let, men man kan godt mærke, at der er et behov for at høre meget mere om Grønland og de muligheder, der er der, siger chefen for Grønlands repræsentation i Washington, D.C, Inuuteq Holm Olsen.

Det koster omkring 2,5 millioner kroner om året at drive repræsentationen i USA.