Sauwestari løber med pris til Koda Awards

Lørdag var der prisuddeling i Sisimiut, hvor musik og kunstnere blev hyldet.
- Vi er meget taknemlige for, at Sauwestari får denne pris og ikke mindst tak til alle, der har støttet os - lyttere, fans, en tak til alle, lød det fra bandet. Foto © : KNR
25. marts 2024 11:13

- Årets talentpris 2024 går til… MUK.

Sådan lød det, da producer og musiker Anda Otto Schmidt udråbte vinderen af den første af de to priser til Koda Awards 2024 lørdag aften. Her var kulturhuset Taseralik i Sisimiut fyldt med klapsalver, guitarspil og trommer, da prisuddelingen løb af stablen.

Talentprisen gives til en spirende og talentfuld komponist, sangskriver eller band.

Og i år gik prisen altså til bandet MUK for deres udgivelse Ingerlavunga i 2023.

Bandets fem medlemmer var tydeligt glade og berørte, da de trådte op på scenen og stod med blomster i favnen, prisen i hånden og sagde tak.

- For det første vil jeg gerne takke alle støtter. Min familie, der er til stede her, og en tak skal også lyde til dem, der ikke kunne være her, lød det fra en af de berørte bandmedlemmer.

Hyldest til Sauwestari

Hvert år afholdes der Koda Awards i Grønland, hvor foreningen Koda hylder grønlandske komponister og sangskrivere. Sidste år blev showet holdt i Nuuk, men i år var Sisimiut altså værtsbyen.

Udover Talentprisen blev Årets Pris også uddelt. Prisen gives til den sangskriver eller komponist, der har udgivet årets bedste musik.

Det var borgmesteren for Qeqqata Kommunia, Malik Berthelsen, der forløste spændingen, da han afslørede, at reggae-bandet Sauwestari løb med prisen.

- Vi er meget taknemlige for, at Sauwestari får denne pris og ikke mindst tak til alle, der har støttet os - lyttere, fans, en tak til alle, lød det fra bandet.

Er du interesseret i at høre mere til bandet MUK, der vandt talentprisen, spiller de under dette års Arctic Sounds Festival i Sisimiut 30. marts.

Og missede du showet i lørdags kan du se det hele på knr.gl, hvor liveshowet kan streames.