Tvivler på effekt af alkohollov

Hvis Naalakkersuitsuts forslag til en ny alkohollovgivning blive vedtaget, kan vi se frem til, at al alkoholsalg under julen bliver forbudt. Værtshusejere tvivler på at loven vil have den ønskede effekt.
Nicolai Nissen, HECA A/S. Foto © : Leiff Josefsen
10. juli 2017 12:26

Formålet med ændringsforslaget er tryggere rammer for børn. Men det vil skabe den modsatte effekt, mener værtshusejer i Ilulissat, Heidi Poulsen.

- Hvis de begynder at lukke i juletiden, hvor folk er samlet for at hygge sig, så køber de gerne (drikkevarer, red.) på forhånd, og så kan jeg se, som det sker, at der kommer flere problemer i hjemmene på grund af, at det ikke er under kontrollerede forhold. Så derfor ser jeg det, at have lukket omkring julen som noget meget negativt, siger ejer af værthuset Naleraq Heidi Poulsen.

LÆS OGSÅ Alkoholforbruget er steget

Den nuværende alkohollov forbyder al udskænkning af alkohol juledag. Det vil sige den 24. december.

Ifølge ændringsforlaget skal der fremover være lukket for alkohol på alle juledagene. Loven træder i kraft den 1. marts hvis ændringsforslaget bliver vedtaget af Inatsisartut.

LÆS OGSÅ Ny alkohollov udsat til næste år

Administrerende direktør og medejer af Heca Nuuk A/S mener, at ændringsfoslaget kun vil skabe flere hindringer.

- Det er vigtigt for folk at have et frit valg til at kunne tage i byen og more sig når de er hjemme på ferie for eksempel, men der er også mange turister og besøgsrejsende i juledagene og dem skal vi også underholde og begejstre og give dem kalattuut i Takuss (værthus i Nuuk red.). Vi skal ikke bare lukke ned og besøger man en spøgelsesby, siger administrerende direktør og medejer af Heca Nuuk A/S Nicolai Nissen.

LÆS OGSÅ Politi: Længere åbningstider kan give roligere natteliv

LÆS OGSÅ Branchen siger nej tak til længere åbningstider på værtshuse