Politi: Længere åbningstider kan give roligere natteliv

Grønlands Politi håber at længere åbningstider på barer og diskoteker i weekenden kan give et roligere natteliv med færre efterfester. Det er et nyt lovforslag, der foreslår at udvide weekendåbningstiden med to timer. Restaurationsbranchen er kritisk, mens politiet er positiv.
Politimester Bjørn Tegner Bay
Politimester Bjørn Tegner Bay håber, at længere åbningstider på barer og diskoteker kan give et roligere natteliv. Foto © : Jonas Fievé/KNR
04. september 2016 12:34

Længere åbningstider på landets barer og diskoteker kan være en god idé til at få et roligere natteliv.

Det mener politiet efter Naalakkersuisoq for sundhed har fremlagt et lovforslag om blandt andet at lade barer og diskoteker holde åbent til klokken 5 om morgenen i weekenderne i stedet for klokken 3 tre, som det er i dag.

Forhåbningen fra politiet er, at den nye lov kan give et roligere natteliv, siger politimester i Grønlands Politi, Bjørn Tegner Bay.

- Vi håber på at få et mindre hektisk natteliv mellem klokken 3 og 5, hvor folk mere glidende forlader værtshusene, i stedet for som nu, hvor folk forlader værtshusene på en gang.

Læs også Branchen siger nej tak til længere åbningstider på værtshuse

Og også efterfesterne håber politimesteren, at der kan komme færre af.

- Det er til efterfesterne, at vi oplever rigtig store problemer med vold og seksuelle overgreb i forbindelse med at folk har fået for meget at drikke.

Men i restauratørbranchen er man dog ikke nær så positiv overfor lovforslaget. Her mener man ikke at længere åbningstider giver færre efterfester, de bliver bare udsat til senere på natten eller ud på morgenen, siger Helge Tang, der er brancheformand for Hotel og Restaurant i Grønlands Erhverv.

Læs også Udsigt til udvidet alkoholsalg

Politimester Bjørn Tegner Bay erkender at, den bekymring er til stede, men han mener at der alt andet end lige vil være nogle der går hjem og sover mellem 3 og 5.

- Så vil der efter vores opfattelse være en god chance for at få færre efterfester. Men bekymringen er reel. Men vi synes det ville være ærgerligt ikke at prøve det af, og se om det her virker.