Mistænkt for trusler havde skydevåben i sin lejlighed

En 28-årig mand fra Nuuk var ifølge politiet i besiddelse af skydevåben i sin lejlighed, og politiet mistænker ham for at have fremsat "kvalificerede" trusler mod GU indeholdende henvisninger til skoleskyderier i USA.
Foto © : Camilla Dam/KNR
Skrevet af Thomas Munk Veirum
06. februar 2016 19:01

Den omfattende politiaktion, der begyndte for mere end 24 timer siden med evakueringen af gymnasiet i Nuuk og en nærliggende daginstitution, kulminerede klokken cirka 16.30 her i eftermiddag med anholdelsen af den mistænkte - en tidligere elev på GU. Det oplyser Grønlands Politi i en pressemeddelelse.

- Politiaktionen omkring Kongevej 11 i Nuuk er afsluttet. Den mistænkte er anholdt og er i politiets varetægt, skriver politiet i meddelelsen.

Læs også Mand anholdt på Kongevej

Politiet oplyser, at der blev ved ransagningen af den mistænktes hjem blev fundet flere skydevåben.

Mistanken om, at manden var i besiddelse af skydevåben, var én af årsagerne til den omfattende politiaktion, hvor en del af Nuuk centrum omkring den formodede gerningsmands lejlighed var afspærret og evakueret.

Læs også Flere adresser evakueret

- Efterforskningen viste samtidig, at manden muligvis var i besiddelse af skydevåben og brandbare væsker i lejligheden. Derfor blev alle forholdsregler taget. Herefter fulgte et forløb på et døgns tid, hvor politiet afspærrede området omkring mandens bopæl, evakuerede området og forsøgte at få manden til at komme ud frivilligt, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Læs også BILLEDER Fortsat afspærring omkring Kongevej 11 i Nuu

Den anholdte er en 28-årig mand, der har sin bopæl i Nuuk på Kongevej 11 og er tidligere elev på GU.

- Politiet mistænker manden for at have fremsendt mails til GU indeholdende kvalificerede trusler med blandt andet henvisninger til skoleskyderier i USA, lyder det i pressemeddelelsen.

Læs også Trusselssituation ved gymnasiet i Nuuk afblæst

Politiet fortsætter efterforskningen og vil senere tage stilling til, om den pågældende skal fremstilles i grundlovsforhør.

Afspærringen i området omkring Kongevej er ifølge KNRs oplysninger ophævet.

Læs også VIDEO Politiet evakuerer GU i Nuuk efter trussel