Arctic Circle Race: Førstedagen var hårdest, jeg ramte fuldstændigt muren

'Verdens hårdeste skiløb' har netop fundet sted i Sisimiut, og KNR var med før start og ved målstregen, hvor vi snakkede med flere af deltagerne.
Storfarvoritterne løb med sejren ved dette års Arctic Cirkle Race. Foto © : Uju Müller
26. marts 2024 10:59

- Den første dag var klart hårdest.

Sådan lød det fra den grønlandske skiskytte Ukaleq Slettemark, da hun som den første krydsede målstregen i kvindernes 160 kilometer udgave af 'verden hårdeste skiløb'. Hun har sammen med 180 andre været en del af dette års Arctic Circle Race i Sisimiut.

Ukaleq Slettemark deltager for første gang, og fortæller, at hun første dag 'fuldstændig ramte muren', men at de to andre dage var stille og rolige.

Spænding før start

KNR mødte stor farvoritterne kort før start, hvor spændingen lå i luften.

- Jeg aner ikke, hvad jeg skal forvente, for jeg ved ikke, hvor hurtig jeg skal løbe. Derfor er jeg også vildt spændt og nervøs, fortalte debutanten Ukaleq Slettemark.

Også Martin Møller, der var storfarvorit til at vinde mændenes løb på 160 kilometer distancen, var spændt

- Det bliver virkelig spændende. Jeg håber da på en tiende sejr, sagde han kort inden startskuddet lød fra borgmester Malik Berthelsen lød.

Dårlig nattesøvn

Efter to nætter i naturen og 160 kilometer på skiene blev det som forventet Martin Møller, der kom først over målstregen. Dermed kan han kalde sig for vinder for tiende gang i træk. Og noget tyder på, han nød turen.

- Det er bare super skønt, dejligt vejr, og virkeligt gode løjper, sagde han, da han kom i mål.

På den 100 kilometer lange distance blev det Majaq Heilmann, der krydsede målstregen som den første herre. Og specielt de to nætter i telt, kunne mærkes hos vinderen, da han kom i mål.

- Jeg tror, der var mange af os, som sov dårligt den første nat. Den anden nat var der lidt lunere og folk faldt lidt mere til ro, så der var mindre larm. Det betød også, at jeg sov bedre, sagde han kort efter, sin sejr.

I kvindernes løb blev det som nævnt helt som forventet Ukaleq Slettemark, der vandt 160 kilometer. Hemi Heilmann løb med sejren på de 100 kilometer.