Grønland på førstepladsen til Arctic Circle Race

I dag var sidste dag til Arctic Circle Race. Og der var hele to grønlandske flag på førstepræmiepodiet og et enkelt på tredjepladsen.
Det var den grønlandske skiskytte Ukaleq Slettemark, der løb med kvindernes førsteplads på 160 kilometer til årets Arctic Circle Race. Foto © : KNR
Skrevet af Birgitte Kjeldsen
24. marts 2024 17:29

På sidstedagen for dette års Arctic Circle Race i Sisimiut blev årets vindere af langrendsløbet udråbt.

Det var langrendsløberen Martin Møller og skiskytten Ukaleq Slettemark, der løb med sejren.

Dermed var der to fra Grønland, der kunne stille sig op på det øverste podie under medaljeoverrækkelsen her til eftermiddag.

Løbet, der er sit 25. af slagsen, startede i fredags klokken ti. Her trådte over 180 langrendsløbere fra hele verden op på deres ski og skøjtede afsted på den 160 kilometer lange rute. Undervejs skal de sove i telte eller igloer.

For dem, der ikke var klar på de 160 kilometer, kunne man løbe 100 kilometer.

Og i dag nåede de mange deltagere altså målstregen.

Udover de to førstepladser blev der også overrakt anden og tredjepladser til de hurtigste på 160 kilometerruten.

På anden pladsen kom Anders Brink Nyberg og Christina Natalie Kompf. Begge fra Danmark.

På de to tredjepladser var Bjarne Herbert Hansen, der også er fra Grønland, og Mathilde Le Moullec fra Norge.