Mand i retten for forsøg på manddrab

En 36-årig mand er kendt skyldig i et knivstik tilbage i juli sidste år og skal fire år i anstalten.
En torsdag i juli sidste år blev skæbnesvanger for et par i Narsaq. Foto © : KNR / Malik Brøns
08. maj 2024 16:05

En torsdag aften i juli sidste år blev skæbnesvanger for et par i Narsaq.

En episode omkring klokken 22.30 den torsdag gør, at den 36-årige mand i går sad på anklagebænken ved Kujalleq Kredsret for forsøg på manddrab på en kvinde.

Dommen lød på fire år i anstalten.

Ifølge anklagerne mod ham stak manden kvinden med kniv to gange i et forsøg på at slå hende ihjel, og han ødelagde en telefon.

Bladet knækkede

- Det er en alvorlig tiltale, fordi manden er tiltalt for forsøg på manddrab. Derfor er jeg også godt tilfreds med sagens udfald, siger anklageren fra Grønlands Politi efter retssagen.

I retten kom det frem, at manden var samlevende med kvinden, da episoden skete, og anklageskriftet viser, at drabsforsøget mislykkedes, fordi kvinden fik akut lægebehandling lige efter. Men også fordi knivbladet knækkede, og noget af det blev siddende i ryggen på hende.

Manden skal betale i alt knap 12.000 kroner til kvinden. 10.000 kroner i godtgørelse for drabsforsøget og 1.800 kroner for den ødelagte telefon.

Manden, der i forvejen er kendt af politiet, valgte at modtage dommen, og han vil derfor være tilbageholdt indtil han kan komme til at afsone i anstalten.