Naturkatastrofe: Millionbeløb til tøj, aktiviteter og støtte

Efter tsunamien i Uummannaq-området var der mange som gerne ville give bidrag til ofrene. Grønlandsbanken oprettede en konto til dette formål og den officielle overrækkelse af de indsamlede midler fandt sted tirsdag hos Kalaallit Røde Korsiat.
Bestyrelsesformand for Kalaallit Røde Korsiat Malene Lynge (tv) og administrations direktør for Grønlandsbanken Carsten Pedersen. Foto © : Johansinnguaq Olsen/KNR
Skrevet af Ane-Marie Petersen
05. juli 2017 10:29

1.623.358,03 mio. kroner.

- Det er et kæmpestort beløb, som vi er utroligt glad for, siger bestyrelsesformand for Kalaallit Røde Korsiat, Malene Lynge.

LÆS OGSÅ Evakuerede borgere efterlyser adgang til Illorsuit

Administrationsdirektør Carsten Pedersen fra Grønlandsbanken fortæller, at allerede dagen efter tsunamien fandt man hos banken ud af, at der var mange som gerne ville donere penge. Derfor oprettede pengeinstituttet en konto til formålet.

- Vi fik oprettet kontoen ganske hurtigt efter den ulykkelige hændelse i Nordgrønland, fordi på vores Facebook fandt vi ud af, at der var mange, der gav udtryk for, at de meget gerne vil donere penge som hjælp til ofre og pårørende, siger Carsten Pedersen.

LÆS OGSÅ Tassaarsuaqarnerani eqqugaasut pillugit Nuummi katersuinartoqartoq

LÆS OGSÅ Tassaarsuaqarneranik eqqugaasunut islandimi katersuiniarneq ingerlalluartoq

Det næste skridt er, at planlægge hvad pengene skal bruges til.

- Kommunen og Naalakkersuisut tager den hårde del, altså infrastruktur, huse, genhusning, møbler og den slags. Vi kan bidrage med de bløde ting, såsom tøj, aktiviteter for børn, støtte til rejser eller lignende, siger Malene Lynge.

Ifølge avisen AG er der samlet over 8 mio. kroner til de mange, der blev berørt af naturkatastrofen.

LÆS OGSÅ Nukannguup Nuugaatsiami tassaarsuaq imaaniit isiginnaarpaa

LÆS OGSÅ Nunap sajunnera tassaarsuaqartitsisoq