Evakuerede borgere efterlyser adgang til Illorsuit

De evakuerede bygder bliver nu bevogtet af politiet.
Foto © : Oline Nielsen/Facebook
04. juli 2017 11:51

Fangerne har brug for deres fangstudstyr, og familier som skal afholde konfirmation har brug for deres nationaldragter. Der er især også brug for at man tager sig af hundene, siger bygdebestyrer i Illorsuit Kristian Nielsen.

- Beboer i Illorsuit som har brug for deres riffler bliver nægtet adgang til bygden, siger bygdebestyrelsesmedlem i Illorsuit Kristian Nielsen.

Det er ikke kun redskaber, der efterlyses. Kristian Nielsen mener også, at de efterladte hunde skal placeres et mere sikkert sted.

- Vi har ikke mulighed for at tager sig af vores hunde. Hundene har det bedst med, at deres ejere passer på dem. Derfor mener jeg, at vi skal have mulighed for at kunne hente vores hunde, siger Kristian Nielsen.

LÆS OGSÅ For farligt at åbne Nuugaatsiaq og Illorsuit

Det er ikke kun hundeejere, som ikke har adgang til bygden Illorsuit. Der er også borgere, som har brug for deres nationaldragter i forbindelse med konfirmationer.

- Jeg håber at de kan få deres ting hentet, kommunefogeden eller politiet som er i området kan hente tingene, det synes jeg vil være godt for dem som mangler deres ting, siger bygdebestyrelsesmedlem i Illorsuit Kristian Nielsen.

LÆS OGSÅ TV: Kielsens pressemøde om Nuugaatsiaq og Illorsuit

Hos Qaasuitsup kommunia kender man til problemet, men forvaltningschef Sivso Dorph kan ikke garantere, at de evakuerede borgere kan få adgang til deres efterladte ting lige med det samme.  

- Vi kan ikke love noget, men vi undersøger det lige nu, siger han.

Sivso Dorph oplyser, at området stadig er meget farligt at færdes i.