WWF og Kruse står i hver sin ulve-lejr

Naalakkersuisut og WWF er dybt uenige om at ophæve fredningen på ulve. WWF kalder det forhastet, naalakkersuisoq for fangst, Karl Kristian Kruse, mener tværtimod, det er nødvendigt for at sikre fangsten.
Foto © : Dan Weaver/Flickre Creative Commons
07. september 2017 14:22

Der bliver observeret flere arktiske ulve i den nordligste del af landet end tidligere. 

Naalakkersuisoq for fiskeri og fangst frygter, at det vil have konsekvenser for fangsten, hvis ikke man ophæver fredningen af ulvene.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut vil tillade at skyde ulve

Det møder dog stærk modstand fra verdensnaturfonden, WWF.

- Vi er noget overrasket over, at man pludselig vil indføre jagt på ulvene, uden at overhovedet vide hvor mange der er, siger projektkoordinator hos WWF, Kaare Winther Hansen.

Naalakkersuisoq for fiskeri og fangst frygter, at ulvene i området vil betyde, at fangstdyrene flytter til andre områder sydpå, hvis ikke man ophæver fredningen af ulve. 

- De seneste års efaringer viser, at det har haft store konsekvenser for rensdyr- og moskus bestanden nord for Qaanaaq, siger naalakkersuisoq for fiskeri og fangst, Karl Kristian Kruse, der foreslår at ulvene skal jages året rundt.

LÆS OGSÅ Glæde over udsigt til ulvejagt

WWF mener at forslaget er forhastet, og hvis ulvene skydes i yngletiden, kan det have konsekvenser for ulvebestanden, lyder kritikken. 

Naalakkersuisoq mener dog ikke, at det vil true ulvebestanden:

- Vi vil ikke udrydde dem. Formålet er, at mindske forekomsten af ulve i de pågældende steder. Det skal sikre, at de ikke er til gene for nogen, siger naalakkersuisoq for fiskeri og fangst Karl Kristian Kruse.

Hvis forslaget bliver vedtaget, vil det træde i kraft 1. januar. Der er lagt op til, at det udelukkende er erhvervsfangere, der må skyde ulve.

De arktiske ulve vil fortsat være fredet i de naturfredede områder i Nordøstgrønland.