Tele-Post: Vores kunder må have tålmodighed

Tele-Posts kunder må væbne sig med tålmodighed, lyder buskabet fra Tele-Post, der stadig arbejder på at finde et skib, der kan lave søkablet.
Skrevet af Karsten Sommer
29. december 2018 13:31

Internetbrugere i hele Grønland følger problemerne med søkablet mellem Grønland og Island, som har været ude af drift siden torsdag morgen, til stor gene, især for internetbrugere i Sydgrønland. Tele-Posts informationsmedarbejder Paarnaq Hansen giver her en status på sitationen:

- Vi er i gang med at kontakte flere forskellige skibe. Sagen er, at de er gang med noget andet arbejde, men vi er i gang med at finde skibe, der kan lave søkablet. 

Hvor lang tid kan det tage?

- Vi regner med, at vi kan levere inden for tre til fem uger, men det er kun, hvis vi finder et skib, der kan lave det, og hvis vejret er godt nok, siger Paarnaq Hansen.

LÆS OGSÅ Langsomt internet i flere uger i Sydgrønland

Rent praktisk vil et kabelskib, når det ankommer, trække en stor krog hen over havbunden for at få fat i kablet, som så bliver trukket op. 

En delikat operation, der kan vare længe før lykkes, fortæller Paarnaq Hansen, der ikke præcist kan fortælle, hvad der kan forårsage et brud, som det der nu er sket. Men hun nævner blandt andet is som en mulig årsag. 

Og hun appelerer til tålmodighed hos internetbrugerne rundt om i landet.

- Vores buskab til kunderne er, at vi er i gang med arbejdet, men de skal forvente, at der er langsomt internet i nogle uger endnu, og især når vi skal i gang med at reparere kablet, vil man opleve udfald, siger Paarnaq Hansen, informationsmedarbejder hos Tele-Post.