Voksne skal vejlede unge kollegaer i Pisiffik

Medarbejdere i Pisiffik bliver uddannet mentorer, så de kan hjælpe unge på vej og støtte dem i at lykkes.
29. maj 2024 07:51

22 medarbejdere i Pisiffik skal være mentorer for ungarbejdere i butikskæden. 

Det skriver Pisiffik og Unicef i en fælles pressemeddelelse, hvor de også deler, at det er første gang, at medarbejdere bliver uddannet til mentorer.

- Jeg er meget glad for og stolt over, at vi i Pisiffik nu har uddannet de første mentorer for vores ungarbejdere, siger Per Steen Larsen, der er administrerende direktør i Pisiffik. 

Støtte skal skabe trivsel

Tiltaget er for at give de unge i butikskæden støtte og vejledning, og håbet er, at det styrker de unges trivsel på arbejdspladsen, skriver de i pressemeddelelsen.

- Vi vil i Pisiffik gerne hjælpe de unge til at trives bedre på vores arbejdsplads og motivere dem til at uddanne sig, fastholde deres job – og skabe grundlag for en karriere. Derfor har vi valgt at skabe denne mentorordning i samarbejde med Unicef, forklarer Per Steen Larsen.

Unicef har været involveret i projektet ved at støtte Pisiffik, og resultatet glæder Tina Dam, der er programchef for Unicef i Grønland.

- Vi er meget glade for, at Pisiffik med den nye mentorordning og med sit børne- og ungesyn tager et ansvar for de unges rettigheder og deres fremtid, siger hun i pressemeddelelsen.

Plads til alle

Projektet tager udgangspunkt i FN’s konvention om børns rettigheder, og den administrerende direktør i Pisiffik Per Steen Larsen tror på, at det er den rigtige vej at gå.

- Ved især at investere i vores ungarbejderes trivsel og udvikling, tror jeg på, at vi kan opnå vores mål om at være den bedste arbejdsplads i Grønland. Gennem en fortsat indsats for at styrke vores børne- og ungepolitik, forpligter vi os til at skabe et arbejdsmiljø, hvor hver enkelt medarbejder har mulighed for at trives og lykkes, siger han. 

Butikskæden har taget flere initiativer for at skabe en arbejdsplads, hvor alle føler sig værdsat. Derfor har de også gjort noget for at hjælpe blandt andet folk med handicaps. 

- Vi tænker, der er job til alle, så at hjælpe alle uanset fysisk eller psykiske handicap er også noget vi prioriterer højt i kæden, siger Naasunnguaq Berthelsen, der er HR-chef i Pisiffik.

Det gode eksempel

Derfor har butikskæden lige nu 16 ansatte med fysiske eller psykiske handicap i de seks byer, hvor der er butikker.

En af dem er Helga. Hun fik en elevplads i Elgiganten i Nuuk, og siden er hun blevet ansat i Pisiffik-butikken i forstaden Qinngorput. Og hun er endda blevet hædret af kæden, fordi hun hverken er kommet for sent eller haft en sygedag. 

Hun er en blandt flere, der er det gode eksempel og et bevis på, at hvor der er vilje, er der vej.

- Jeg tror på, at et positivt arbejdsmiljø er afgørende for medarbejdernes trivsel og produktivitet. Alle skal føle sig værdsat og respekteret, siger Per Steen Larsen.